Zin in een natuurlijk filmavondje?

HEEZE-LEENDE – Op donderdag 15 december vertoont Cor Speek uit Geldrop enkele van zijn natuurfilms in ’t Perron in Heeze (zaal 1.03). De avond die georganiseerd wordt door IVN Heeze-Leende begint om 20.00 uur en de entree is 4 euro (incl. koffie of thee). Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van ’t Perron of aan de kassa.  

Voor de pauze draait Cor de film “Natuur in Limburg” die hij recent voltooid heeft. Bij natuur in deze provincie denk je misschien al snel aan het heuvellandschap, maar er is meer te zien zoals vennen, bossen, heidegebieden en zandvlaktes. Ook de flora en fauna stelt niet teleur. In alle delen van Limburg komen bijzondere planten, bloemen, insecten, reptielen, vogels en zoogdieren voor. Cor Speek heeft dit met veel liefde voor de natuur in beeld gebracht, met live geluid en ingesproken tekst. Alle seizoenen komen aan bod. 

Na de pauze draait Cor een aantal korte natuurfilms van één minuut, die voor de filmavond achter elkaar zijn gemonteerd en voorzien van muziek of live geluid. Enkele films zijn op YouTube te vinden onder Natuurlijk Speek. Verder vertoont Cor Speek de film “Herfst”. Hierin zijn beelden uit onze omgeving te zien, maar ook uit Duitsland. Beelden van onder andere de Herbertusbossen te Heeze en rondom de Kleine Dommel en de kasteeltuin in Geldrop. Ook zijn er kraanvogels uit Duitsland te zien.  Alle beelden hebben betrekking op de herfst. 

Kortom, een boeiende filmavond voor de echte natuurliefhebber.

Cor Speek is een enthousiast amateurfilmer en natuurkenner. Hij houdt zich al jaren bezig met het maken van prachtige natuurfilms, zoals “De vlucht van de kraanvogels” en “De Grote Peel”. Speek is sinds zijn jeugd gefascineerd door de natuur en dat is te zien aan de diversiteit van zijn filmmateriaal.

Voor meer informatie over de activiteiten van IVN Heeze-Leende, zie de website www.ivn.nl/heeze-leende