Kerstival Sterksel een kerstspektakel voor iedereen!

STERKSEL – Kerstmis is het feest van saamhorigheid, dus het perfecte feest om de saamhorigheid te versterken tussen de bewoners van Kempenhaeghe, de nieuwe bewoners op Kloostervelden en de bewoners vanuit Sterksel en de omliggende dorpen. Met de 1e editie van Kerstival op zondag 18 december willen wij hier een extra invulling aan geven. 

Kerstival is een samenwerkings-initiatief tussen Muziekvereniging De Heerlijkheid Sterksel, Kempenhaeghe en Brasserie De Broeders. “In het verleden vonden er 2 kerstmarkten plaats in het kleine Sterksel. We hebben het initiatief genomen om deze te verbinden in één kerstmarkt en daar is Kerstival uit geboren” aldus een van de initiatiefnemers Roland van der Linden namens Muziekvereniging De Heerlijkheid. “Het enthousiasme hierover was zo groot dat het uiteindelijk een heus festival gaat worden welke veel meer gaat zijn dan enkel een kerstmarkt” voegt wijkcoach Simone Kuilder hieraan toe.

Kerstival is een festival in kerstsferen waarbij uiteraard een kerstmarkt aanwezig is. Deze uitgebreide kerstmarkt zal voornamelijk overdekt zijn in de gang van het klooster, zaal de zaligheid in brasserie De Broeders, rondom de boerderij en in het gebied hiertussen. Er kan dus volop geshopt worden om de laatste kerstinkopen te doen!

Het lunchrestaurant van brasserie De Broeders zal de plek van het ‘ontmoeten’ worden. Naast een gezellig drankje en hapje zullen diverse Sterkselse muziekgroepen optreden; zangkoor Sweet Sixty, The Blue Band, de Bloe Noots en Gèr van Huis.

Op de boerderij zal een gezellig food-plein zijn met diverse lekkernijen welke daar vers gemaakt worden. Zoals andere jaren zal de boerderij omgebouwd worden tot een sfeervolle kerststraat waar ook muzikale optredens te horen zijn.  Na dit alles houdt het nog niet op, want op het hele festivalterrein is ook nog straattheater aanwezig, denk hierbij aan de personages uit de kerststal op gezellige, verrassende kersttafereeltjes. Kortom een grandioos kerstspektakel! 

Kerstival zal plaatsvinden op zondag 18 december van 14.00 uur tot 18.00 uur op Kloostervelden, Dokter Ruttenpark te Sterksel. Iedereen is welkom om te komen kijken, luisteren, shoppen, drinken, eten en of te ontmoeten. Toegang is gratis.