Arian Compen wint Comedyfestival Zuid-Limburg 

SOERENDONK/REGIO – Op donderdag 8 december vond de finale van het Comedyfestival Zuid-Limburg plaats in Heerlen. Het was de eerste keer dat dit festival georganiseerd werd. Voorafgaand aan de finale werden vier voorrondes georganiseerd, steeds ergens in Zuid-Limburg. Tijdens de voorronde in Heerlen begin oktober wist ook comedian Arian Compen uit Soerendonk zich te plaatsen voor de finale. 

Op de dag van de finale was Arian echter met familie op vakantie in Zeeland. “Het was een lange rit, 3 uur heen en 3 uur terug, maar ik ging met plezier naar Heerlen om er deel te nemen aan de finale!” vertelt Arian. Arian wist het publiek én de jury te overtuigen met zijn oneliners. Na afloop werd hij door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar van de allereerste editie van het Comedyfestival Zuid-Limburg. “Dit is natuurlijk geweldig en een mooie waardering van mijn werk. Mensen krom laten liggen met mijn grappen, is het leukste wat er is. Dat ik de wedstrijd gewonnen heb is een leuke en welgekomen bijkomstigheid.” 

Arian is momenteel druk met de voorbereidingen op het komende carnavalsseizoen en ook de comedy avonden van Brabaret staan binnenkort weer op het programma. “Op zaterdag 25 maart komt Brabaret naar het Cantine Theater in Budel-Dorplein. Noteer het alvast in de agenda!” aldus een enthousiaste Arian. 

Foto Mikel Neij