Carnaval 2023 bij C.V. de Pintewippers

De voorbereidingen voor carnavalsseizoen 2023 zijn ook voor C.V. de Pintewippers in volle gang. Traditiegetrouw trappen we af op in het weekend van 7 & 8 januari met de installatie van onze Gastelse Hoogheden. Op zaterdag 7 januari zal duidelijk worden wie ons in 2023 zal voorgaan in het Pintewippersrijk. Het zal de komende weken nog wel spannend zijn voor de hoogheden; zou de  kleding nog passen en is de steek niet te klein?  Uiteindelijk hebben ze meer dan een jaar op hun installatie moeten wachten en zijn ze wellicht nog wat gegroeid. Nadat we de Hoogheden hebben geïnstalleerd gaan we op zondag 8 januari ons Jeugdprinsenpaar installeren. Uiteraard gaan we deze middag Jeugdprins Giel, Jeugdprinses Silke en Jeugdvorst Juul bedanken voor de wijze waarop zij een invulling hebben gegeven aan het bijzondere  carnavalsseizoen. Via onze facebook pagina is ons boerenbruidspaar 2023 voorgesteld. Op zaterdag 21 januari zullen Rick van Miranda van Sjef de Melkboer en Linda van Marjan van Jo uit de Pan door mijnheer pastoor in de onecht worden verbonden. Onder het motto Country meets Boerin zal deze boerenbruiloft net wat anders zijn dan u van ons gewend bent; een bruiloft die u niet wilt missen!

Na 2 jaar afwezigheid staan ook de artiesten van de Bonte Avonden en Kinder Bonte Middag weer te popelen om een gevarieerd optreden te verzorgen. Het weekend van 27, 28 & 29 januari zal geheel in het teken staan van de terugkeer van de Gastelse Bonte Avonden en Kinder Bonte Middag. De kaartverkoop voor de Bonte Avonden zal overigens plaatsvinden op vrijdag 13 januari om 20.00 uur in de Schaapskooi; ben op tijd want op = op!

Uiteraard hebben we in het carnavalsseizoen ook een moment van rust en bezinning: de Carnavalsmis op zaterdag 11 februari. Deze mis zal zoals vanouds in de Pintewipperstent plaatsvinden. Eén van de hoogtepunten voor alle Hoogheden van de carnavals zusterverenigingen is de receptie van C.V. de Pintewippers; alle Hoogheden op het podium en door een uitzinnige menigte worden toegezongen. Deze receptie zal plaatsvinden op zondag 12 februari in de Pintewipperstent.   Laatste grote festiviteit van C.V. de Pintewippers zal de carnavalsoptocht zijn op zondag 19 februari.  Na het grote succes van de afgelopen optocht gaan we deze Carnavalszondag op dezelfde wijze invullen. We beginnen wederom met de inmiddels befaamde Préparty waar we een drankje en een hapje kunnen aanbieden mede mogelijk gemaakt door Stichting Gastel Kermis. Aansluitend aan de Préparty zal de optocht door Gastel trekken. De ontbinding zal bij de Pintewipperstent zijn waarna we ons direct in het feestgedruis kunnen storten.  Motto van onze optocht is ook dit jaar ‘meedoen is belangrijker dan winnen’; elke ludieke creatie is van harte welkom.  Aarzel dus niet en meld je nu aan voor onze optocht middels e-mail adres optocht.pintewippers@gmail.com . Vragen en of opmerkingen kunnen ook middels dit e-mailadres kenbaar gemaakt worden.

Voorbereidingen voor al deze festiviteiten zijn in volle gang. Gaandeweg het carnavalsseizoen 2023 zullen we u via HAC Weekblad informeren over desbetreffende festiviteiten. Tot slot wensen we u fijne feestdagen en zien u graag op 7 januari om 20.00u op ons Prinsenbal in de Schaapskooi! Alaaf en tot ziens!

C.V. de Pintewippers