Dubbeloptreden Toon en De Bijl & de Knoesten

HEEZE – Op zaterdag 17 december om 20.30 uur is er een dubbelconcert in ‘t Perron in Heeze. Het belooft een bijzondere avond te worden met 2 muziekgroepen: Toon en De Bijl & de Knoesten. Een avond die staat in het teken van de Nederlandstalige muziek.

Voor de pauze kun je kennismaken met Toon. Popmuziek, teruggebracht tot de essentie, misschien kunnen we Toon zo het beste omschrijven. Bekende en minder bekende songs uit de laatste zestig jaar van de popmuziek zo eerlijk mogelijk vertaald in het Nederlands en gespeeld op niet versterkte alsook beperkt versterkte akoestische instrumenten. Dat was het idee dat Rene (zang) en Cor (gitaar) een tijd geleden hadden.  Uiteindelijk is Toon uitgebreid met Erik (bas), Petra (viool en 2e stem) en Karin (Cajon).

Na de pauze begroeten we De Bijl & De Knoesten. Wij kennen Mari de Bijl van het trio Mari de Bijl. Inmiddels heeft het trio een uitbreiding ondergaan met de komst van een nieuwe bassist. Dit betekende ook een nieuwe naam: De Bijl & De Knoesten. Wat hetzelfde blijft is de bijzondere muzikale ervaring met de Brabantse liedjes. Liedjes van hun CD’s “Werum” en ” En wa dan nog?” Mari de Bijl (leadzang), Jan Willem Verhoeven (toetsen, backing vocals), Theo Leupen (gitaar, backing vocals), allen afkomstig uit Heeze, en Bart Klomp (contrabas, backing vocals) uit Geldrop vormen samen De Bijl & De Knoesten. Er wordt voornamelijk in het Brabants gezongen. Serieuze liedjes worden vaak gevolgd door luchtige liedjes afgewisseld met leuke gedichtjes en humoristische anekdotes. Tijdens hun optreden deze avond zullen zij nummers van hun CD’s live ten gehore brengen, aangevuld met recent nieuw werk. Een uitgelezen gelegenheid dus om kennis te maken met al dit fraais van dit bijzonder muzikale kwartet. Koop uw kaartjes (à €5) op www.tperron.nl of aan de bar van ’t Perron.