Mooie overwinning FC Cranendonck thuis tegen vv Neerkandia

CRANENDONCK – Na een slecht begin vecht FC Cranendonck zich terug in de wedstrijd en pakt enkele minuten voor tijd een mooie 2-1 overwinning op vv Neerkandia.

Het begin van de wedstrijd was voor vv Neerkandia, mede door erg slordig voetbal aan FC Cranendonck zijde. Maar gaandeweg de wedstrijd kwam FC Cranendonck steeds beter in de wedstrijd. Met goed combinatie voetbal en een geweldige team inzet nam FC Cranendonck de overhand. vv Neerkandia probeerde met vooral lange ballen op hun snelle linksbuiten gevaar te stichten, maar rechtsback Loek Smits bleef aan die kant de baas. En dan komt er de allerlaatste minuut voor rust aan. Een afstandsschot van vv Neerkandia wordt goed geblokt door de FC Cranendonck verdediging, maar de bal valt pardoes voor een vv Neerkandia aanvaller die met een geplaatste bal doelman Rik Feijen kansloos laat. Het rustsignaal viel niet lang hierna en dus moest FC Cranendonck met een 0-1 achterstand de kleedkamers opzoeken.

Na de pauze komt eerst FC Cranendonck goed weg. Door een misverstand in de achterhoede van FC Cranendonck kon de vv Neerkandia rechtsvoor alleen voor doelman Rik Feijen opduiken, maar zijn geplaatste bal ging net naast het doel. FC Cranendonck werd steeds setrker en had na ruim een uur enkele goede kansen die helaas net niet verzilverd konden worden. Na 73 minuten kreeg FC Cranendonck dan eindelijk loon na werken. Een mooie voorzet van linksbuiten Guus Teunissen werd door Rob Slenders vallend ingekopt en de dik verdiende 1-1 kon op het scorebord. FC Cranendonck begon steeds meer te geloven dat er meer te halen viel en bleef furieus aanvallen. Achterin werd niets meer weggegeven en voorin werden er enkele gevaarlijke aanvallen uitgevoerd. Na 83 minuten was het invaller Tyn Adams die op rechts mooi doorging, gevolgd door een perfecte voorzet op spits Ralph van Meijl. In eerste instantie had Ralph nog moeite om deze bal onder controle te krijgen, maar kon uiteindelijk toch met een geraffineerd tikje de vv Neerkandia doelman verrassen en de 2-1 voorsprong voor FC Cranendonck op het scorebord zetten. Neerkandia probeerde nog wanhopig om een gelijkspel te bewerkstelligen, maar doelman Rik Feijen pakte alle ballen die in zijn buurt kwamen. Uiteindelijk bleek de 2-1 tussenstand ook de einduitslag te zijn. Een mooie en noodzakelijke overwinning voor FC Cranendonck was het uiteindelijke resultaat.

Foto Bij de wedstrijd tegen Neerkandia waren Marijn Baten en Tijn Adams de Pupillen van de Week. Hier staan ze op de foto  met alle spelers van FC Cranendonck op de foto na de overwinning op Neerkandia!