Sporting Pelt door naar de 1/2 finale

PETL – Sporting begin het beste aan de wedstrijd en nam met 4-8 de leiding. De time-out van Visé werkte en door wat teveel in ondertal te moeten spelen keerde Danesi en Vancosen de score waardoor Visé met een 15-13 voorsprong mocht gaan rusten. In de tweede helft rechtte Sporting de rug, veelal door ‘man of the match’ Tommie Falke. Maar ook de doelmannen deden hun duit in het zakje. Eerst Denert (tot een bal in zijn gezicht en hij wat groggy was) en daarna Nick Deekens. Konitz verdeelde en scoorde zelf ook, veelal onder druk van een scheidsrechterlijke arm… Na een 18-18 na 40m duwden de jongste Vandebeeck en Falke door, gesteund door een goede dekking, en het verschil na 50m werd 21-25. Sporting controleerde, Danesi pakte nog 2x 2 minuten (en meteen zijn 3e en dus rood) en dat bezegelde het lot van Visé. Het goede gevoel van afgelopen zaterdag vertaalde zich nu wel in een verdiende en belangrijke overwinning. Met 26-30 gaat Sporting Pelt naar de halve finale van de Beker van België.

Sporting Pelt: Deekens 1, Van Leeuwen, Denert, Vandenboer, Lambrecht, Falke 12, Tasevski, Delpire, Van Haesendonck, Spooren 2 , Vandebeeck D 4, Vandebeeck L 1, Köhlen 3/2, Konitz 6, Vossen 1.

Zaterdag wacht ons de verre verplaatsing naar Hurry-up alwaar we een 4-puntenwedstrijd mogen spelen! Hurry-up is onze naaste belager voor de 4e plaats in de BNL.