Verslag dames FC Cranendonck

CRANENDONCK – Damesteams FCC sluiten het jaar af met winst. Het zevental startte in de vroege ochtend met de uitwedstrijd tegen Hilvaria. Cranendonck was de betere ploeg en kon overtuigend met 1-4 winnen. De eerste 3 punten deze zondag waren binnen.

Om 12 uur speelde het elftal hun laatste competitiewedstrijd van dit jaar in en tegen Eersel. Gezien de stand zou dit geen heel moeilijke horde moeten zijn voor FCC, maar iedere wedstrijd moet eerst gespeeld worden. Op een gehavend veld en met maar net voldoende speelsters werd er al snel orde op zaken gesteld. Na een kleine 5 minuten spelen kon Simone, na een voorzet van Joke, de score openen. Cranendonck bleef drukken op de helft van EFC en dit resulteerde tot een aantal mooie aanvallen. Na 15 minuten spelen werd Simone onverbiddelijk neergehaald in de 16 en kon de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip leggen. Anniek bleek trefzekerder dan Oranje vanaf 11 meter en maakte de score 0-2. Eersel kwam er weinig aan te pas en moest vooral hard werken om in balbezit te blijven. Cranendonck had veel balbezit en maakte dankbaar gebruik van de ruimte die ze kregen. Er werden een aantal mooie aanvallen opgezet maar ook diverse kansen gemist door Cranendonck. Iris kon met een gepaste lange bal Robin in stelling brengen om te scoren en zij trof wel doel. Met een comfortabele 0-3 voorsprong konden de dames zich gaan waren aan een kopje thee.

In de tweede helft bleven de dames van FCC druk zetten. Simone scoorde haar tweede doelpunt na een lage voorzet van Joke. Diezelfde Simone loste nog een erg mooi schot wat in eerste instantie nog werd gepareerd door de keepster, maar Joke kon in de rebound de 0-5 tot een feit maken. Eersel kon af en toe op de helft van Cranendonck komen maar keepster Mandy kwam verder niet in de problemen en hield haar doel schoon. Het werd na 25min spelen nog 0-6 na een mooie crossbal van Celine op Joke. In de laatste minuten van de wedstrijd werd Eersel een keer gevaarlijk, maar Edith kon het schot voor open doel nog tegenhouden. Een stabiele overwinning voor FCC in de laatste competitiewedstrijd. 

Volgende week speelt het elftal een wedstrijd voor de volgende bekerronde tegen UNA, die het ook in dezelfde competitie erg goed doen. Deze wedstrijd zal thuis worden gespeeld op Sportpark de Braken om 10.30 uur. Hierna zal de winterstop beginnen en de eerstvolgende inhaalwedstrijden pas weer in januari plaatsvinden. Voor het zevental zal dan ook de laatste wedstrijd in hun halve competitie gespeeld worden tegen OSVV op het eigen sportpark de Braken. FCC VR2 is momenteel leider in de zevental competitie en zal hier dus kampioen kunnen worden deze zondag.