KFC Hamont haalt uit in Opglabbeek

HAMONT – Het eerste elftal van KFC Hamont 99 heeft op zaterdagavond serieus aan het doelsaldo gewerkt: het ging met 1-7 winnen bij Kabouters Opglabbeek. De thuisploeg wisselde dit seizoen al uitschieters af met uitschuivers. Het won met 0-9 bij Stal Sport en thuis met 5-0 van Boorsem. Maar het ging ook al met 5-0 de boot in bij Turkse Rangers en met 4-0 bij Leopoldsburg. Hamont is zelf ook aan een wisselvallig seizoen bezig, zo verloor het met één doelpunt verschil bij de eerder vermelde Stal Sport en Boorsem.

De wedstrijd kon moeilijk beter beginnen voor KFC: in de derde minuut lukte Ferren Peeters de 0-1 en thuisspeler Foglia hielp een handje met een own-goal. Na 10 minuten was het zo al 0-2. Deze voorsprong verdubbelde nog binnen enkele minuten via Ilario Meli en Michiel Thijs. Opglabbeek milderde halfweg de eerste helft tot 1-4 via Hilven, meteen ook de ruststand. Kort na de onderbreking scoorde Wietse Baerts en in de slotfase diepten Michiel Thijs (2e doelpunt van de avond) en de ingevallen Tim Tijskens de score nog uit tot 1-7.

De Kabouters bleken deze avond dus een maatje te klein (ja, die woordspeling lag voor de hand). Voor KFC is het de ruimste overwinning in lange tijd. Volgend weekend komt Boorsem op bezoek, een mooie gelegenheid voor sportieve revanche op de verloren match uit de heenronde.