vv Maarheeze en Rood-Wit’67 delen de punten

BUDEL-DORPLEIN – In de derde Cranendonckse derby voor vv Maarheeze heeft Maarheeze tegen Rood Wit ’67 genoegen moeten nemen met 1 punt. In Budel-Dorplein werd de ruststand van 1-1 uiteindelijk ook de eindstand.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop troffen Rood-Wit ’67 en Maarheeze elkaar op een prima speelveld op sportpark D’n Opkikker. Beide teams gingen vanaf het eerste fluitsignaal fel van start en dit resulteerde in een wedstrijd met over en weer veel balverlies en weinig goed opgezette aanvallen. Zoals het vaak het geval is in een derby moesten, ondanks het winterse weer, “de mouwen omhoog” en hiermee had Maarheeze zichtbaar moeite.

De eerste schietkans was dan ook voor Rood Wit maar dit resulteerde niet in een doelpunt. Gaandeweg het tweede deel van de eerste helft kreeg Maarheeze wat meer grip op het spel en kon het in de 37e minuut ook de 0-1 op het scorebord brengen. Een afgeslagen corner werd door middenvelder Mayco Verrijdt opgepikt en met een subliem afstandsschot liet hij de keeper van Rood Wit het nakijken. Maarheeze trachtte de voorsprong naar de rust te brengen maar liet zich vlak voor rust alsnog verrassen door Rood Wit dat op gelijke hoogte kwam. Na de rust was het vuur bij Rood Wit nog lang niet uitgebrand en met zichtbaar meer energie werden de duels met Maarheeze aangegaan en vaak in het voordeel beslist. Dit leidde ook tot diverse grote kansen voor Rood Wit maar Maarheeze mocht van geluk spreken dat de spitsen van Rood Wit hun vizier niet op scherp hadden staan.

De 1-1 stand bleef overeind en Maarheeze was dichtbij de 1-2 toen een prima aanval via Remy Verhoeven bij Ralf van Beek belandde. Zijn uithaal raakte echter de paal.

Het slotakkoord was weer voor Rood Wit maar met kunst en vliegwerk kon Maarheeze de gelijke stand uiteindelijk overeind houden en een punt overhouden aan deze derby.

Maarheeze gaat nu de winterstop in met 13 punten uit 11 wedstrijden en staat hiermee op de 8e plaats. Na de winterstop wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd naar SSE uit Someren-Eind op zondag 5 februari. We hopen alle supporters dan weer te mogen begroeten op de velden. vv Maarheeze wenst iedereen fijne feestdagen en alvast de beste, sportieve wensen voor een mooi 2023!

Foto Hennie Roosen