Alzheimer café Weert 

WEERT – Op maandag 19 december om 19.00 uur wordt er in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250 in Weert een Alzheimer Café georganiseerd met zang van Simone Slegers. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden, zorgverleners en andere geïnteresseerden. Jong en oud, iedereen is welkom! Een avond in december-sfeer, met kerstbrood en glühwein, maar ook het optreden van de geliefde zangeres Simone Slegers.

Het thema voor deze avond is Partner in Balans. Want: Wat kun je doen om de feestdagen samen sfeervol te beleven? Hoe ga je communiceren met de familie en vrienden zonder jezelf bovenmatig te belasten? Hoe vind je als mantelzorger de juiste balans tussen zorg en goed voor jezelf zorgen? Hoe kan een naaste enerzijds toekomen aan eigen behoeften en gezond blijven en anderzijds omgaan met veranderingen bij hun naaste, die steeds meer vergeet, moeite krijgt met spreken of in gedrag verandert? Wat kan ik aan? Wanneer moet ik aan de bel trekken dat het me te veel wordt? Op deze en andere vragen wordt vanavond ingegaan door een team bestaande uit een ervaringsdeskundige mantelzorger en iemand die tot voor kort werkte als casemanager dementie en is betrokken bij Hulp bij Dementie Midden Limburg en het Alzheimer Centrum Limburg. Partner in Balans leert je niet alleen stil te staan bij vragen en moeilijkheden die jou als mantelzorger op je pad komen, maar leert je ook oplossingen te bedenken.
Vooraf aanmelden is niet nodig. De avond begint om 19.00 uur met zang van Simone Slegers. Vanaf 19.30 uur gaan we in gesprek en vanaf 21.00 uur sluiten we de avond feestelijk af met Simone. Zoals gebruikelijk krijgt u het eerste kopje koffie of thee van ons, deze avond met kerstbrood. In de pauze is er glühwein, een eventuele andere consumptie is voor eigen rekening. Info: irene.verheijden@hulpbijdementie.nl of karin.van.dekruijs@dezorggroep.nl