Sporting vergeet zichzelf te belonen in Bocholt: 27-26 verlies!

PELT – De eerste 3 in het klassement scheiden zich af! De 4e plaats wordt een strijdersplek. Visé, Volendam, Hurry-up, Hubo handbal en Sporting Pelt strijden met 5 ploegen om 1 plekje. Dat moet spannend zijn! En zo was dat gisteren ook het geval. Dé derby staat altijd garant voor een portie emoties, spanning en een meeslepende wedstrijd. Sporting, dat de laatste weken geen beste beurt(en) maakte, kwam nu wel met het mes tussen de tanden. Dat mes werd vakkundig gehanteerd door enkele uitblinkers: Bartek Konitz en Youri Denert! Maar het zou het team oneer aandoen, want het was een collectieve prestatie van Sporting Pelt! Sporting opende met 2-4 maar toch was het Bocholt dat doorgaans de leiding had (5-4 na 10′). Enkele overbodige technische fouten van Pelt, maar ook dankzij stops van doelman Leroy, hielp Bocholt helemaal in het zadel dat zo op kousevoeten kon uitlopen. En dan moest Sporting het nog doen zonder Bart Köhlen die een nochtans flink springende en bewegende doelman Leroy boven op het hoofd trof bij een penalty en daar de rode kaart voor kreeg. Maar ondertussen stond het 11-7! De rode kaart werkte als een rode lap op een stier. Die stier komt uit het Oostkanton en luisterde naar de naam Youri Denert. Die begon de meest onmogelijke ballen uit zijn net te ranselen en aan de andere kant hielpen de ‘invallers’ Van Haesendonck en Van Den Boer hun team met enkele belangrijke treffers: 13-12 aan de rust en dus was alles nog te spelen!

Bocholt liep weer enkele doelpunten uit maar Sporting nam via Konitz en Vandebeeck (Louis) over en zo leidde Sporting met 17-18 na 40′. Het werd nu stuivertje wisselen. Claessens en Spooren voor de thuisploeg (hoewel doelman Denert ervoor zorgde dat ze daar veel pogingen voor nodig hadden) en zo kwam Bocholt weer langszij: 23-22 na 50 minuten. Een echte topper want Pelt wist van geen wijken weten! Al knokkend kwam Pelt weer langszij en met 25-26 na 57 minuten zat een nieuwe overwinning tegen Bocholt er weer in! Een dubieuze aanvallende fout gaf Bocholt 1x teveel balbezit en op routine wrong het zich langs en voorbij Sporting: 27-26. De laatste aanval van Sporting ging in de slotseconden in de mist en zo wist Bocholt alsnog de 2 punten thuis te houden. Sporting mocht echter met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Op deze manier kan het elke tegenstander aan, dat besef is er alvast! Opladen en op naar Visé voor de 1/4e finale van de Beker van België mogen spelen (rechtstreekse uitschakeling). Supporters zijn meer dan welkom!