Dan Examens jiu jitsu: hogere graden behaald in Noord-Limburg 

HAMONT – Bij Jiu Jitsu Tai Sabaki te Hamont was het weer zover: examentijd! Na vele jaren van opofferingen en trainingen dienden zich kandidaten aan vanuit Peer en Hamont. Nadat de kandidaten geslaagd waren voor de verschillende katavormen, hebben ze vervolgens op 3 en 10 december hun examens afgelegd voor de examencommissie. Voor de zwarte band, eerste dan zijn er twee kandidaten geslaagd: Dieter Wijnen en Thomas Desair hebben beiden deze mijlpaal bereikt. Ze trainen bij Ronin te Peer. Dieter werd dan ook de zwarte band omgedaan door zijn trainer Dennis Ketelbuters. Thomas kreeg zijn band omgedaan door zijn vader, die zelf tweede dan is. Dat was een speciaal moment. Tony Seelos heeft op het examen de tweede dan behaald.  Tony kreeg jaren terug de microbe te pakken toen hij als vader op de bank naar zijn kinderen keek tijdens de trainingen bij Tai Sabaki in Hamont.

Nooit te oud om te starten dacht Tony en ondertussen heeft hij dus de tweede dan behaald.

Gefeliciteerd kanjers!  Dank aan de examencommissie om ook deze keer de lat hoog te leggen en in wijsheid de besluiten te nemen. Het behalen van deze hogere graden zijn het gevolg van jarenlange trainingen, waarbij iedereen een grote ontwikkeling doormaakt op fysisch en mentaal vlak. In gevaarlijke situaties  omgaan met zowel ongewapende, als met gewapende aanvallers is een tweede natuur geworden. Er wordt in Noord Limburg dan ook op hoog niveau les gegeven in de verschillende clubs. Kumite Overpelt, Raven Neerpelt, Ronin Peer, Samoerai Bocholt en Tai Sabaki Hamont-Achel.  Er zijn trainingen voor de jeugd en voor volwassenen. Elke dag van de week is er een training bij één van genoemde clubs.

Elke maand is er overigens een federale training waarbij deze clubs zijn aangesloten. Wil je jezelf ook weerbaarder maken in de huidige tijden? Schroom niet en neem contact op met de club in je buurt. Iedereen kan zichzelf ontwikkelen. Daarmee weerbaar worden, met het nodige respect voor elkaar en in goede harmonie. Naast de reguliere trainingen worden er ook cursussen gegeven. In Hamont zal er in januari via dienstencentrum de Kring een cursus gegeven worden door Thieu Bex en Peter Louwers: vallen en opstaan, met zelfverdediging. In Peer zal er een zelfverdedigingscursus gegeven worden door Dennis Ketelbuters. Info op te vragen bij de betreffende clubs.