Winst in Panningen

PELT – Een midweekmatch voor handbal Sporting Pelt, een slechte serie, zonder Robin Schoenaker in de dekking… Het vertrouwen was zeker niet top… Maar het Neerpelter publiek was massaal aanwezig in Panningen. Wellicht zelfs meer dan de thuisploeg, met dank aan onder andere de J14 en hun entourage die met vlag, wimpel en trommels aanwezig waren! Vocaal was het Sporting-publiek (ook) heel duidelijk in de meerderheid. En het stimuleerde de jongens tussen de lijnen om het heft in handen te nemen. Sporting opende met 1-3 en liep in die aanvangsfase vlot uit maar Bevo prikte terug. Het werd 4-5 (10m) en 6-6 maar dan was het alleen nog maar Sporting wat de klok sloeg! Tussen 4 internationale doelmannen op het wedstrijdblad was het Nick Deekens die de hoofdrol speelde. Hij pakte gigantisch veel ballen, dikwijls ook nog gevolgd door een geweldige lange pass! Het moet gezegd dat Bevo fel verzwakt was door de vele blessures. Er speelden jongens die niet op hun gebruikelijke plaats moesten spelen en enkele routiniers gaven niet thuis. Sporting rook bloed met als gevolg dat Bevo helemaal opgerold werd met een 1-9, wat dus resulteerde in een 7-15 ruststand.

In de tweede helft werd er vlot door gewisseld zonder kwaliteitsverlies. De tussenstanden: 10-20 na 40 minuten, 12-22 na 50 minuten en uiteindelijk controleerden we en behielden de 10 doelpunten voorsprong: 18-28. Eindelijk even de riem eraf en toch met een goed gevoel de kerstperiode in! Nick Deekens werd (terecht) uitgeroepen tot MOTM!

We gaan echter hard werken om vanaf 29 januari (zondag!) om 18u thuis Tachos terug helemaal scherp aan de afworp te staan en de belangrijke tweede seizoenshelft met ambitie tegemoet te gaan.