BRAVO! leerlingen aan de bak voor bakkerij De Jong

CRANENDONCK – De mixers en ovens draaiden afgelopen weken eventjes op volle toeren op het BRAVO! College. De leerlingen uit mavo 3 mochten namelijk letterlijk en figuurlijk aan de bak voor Bakkerij De Jong. Ze kregen in de les D&P (Dienstverlening en Producten) de heerlijke opdracht mee om een cupcake te bedenken en te maken. Het winnende groepje wordt op een smaakvolle manier beloond door de bakker; hun gebakje wordt tot 30 januari echt verkocht in de winkel van De Jong.

Een hele toffe beloning, dus extra motivatie voor de derdeklassers om ijverig aan de slag te gaan. Uiteraard niet zonder de nodige uitleg, voorwaarden en rondleiding van de bakker vooraf. Deze info, én de smaakbevindingen uit hun eigen enquête, werden door de leerlingen de keuken mee in genomen. Tijd voor een eerste ronde bakken, proeven, aanpassen en verbeteren. Na gespeeld te hebben met smaken en decoratie, lag daar dan toch het ‘winnende’ recept klaar. 

Klaar om omgezet te worden naar een definitief meesterbaksel. En meesterbaksels mogen ze zeker wel genoemd worden. Het werk en het enthousiasme dat de derdeklassers in deze opdracht gestoken hebben, proefden we terug in de cupcakes. Aan meneer De Jong de taak om één van deze baksels uit te roepen tot winnaar. Geen gemakkelijke taak, want iedere cupcake had zeker wel iets goeds. Uiteindelijk is het gebakje met de meest uitgesproken smaak, stroopwafel-karamel, tot favoriet uitgeroepen. Benieuwd naar het stroopwafel-karamellekkernijtje dat Bob, Harm, Jessie en Tess bedacht hebben? Loop één dezer dagen eens binnen bij bakkerij De Jong en trakteer jezelf deze feestdagen op een bijzonder BRAVO! gebakje.