Volle punten mee naar Budel vanuit Groot-Ammers!

BUDEL – Zaterdag stond de verre uitwedstrijd tegen VC Wik dames 1 op de planning. De dames 2 van Ledûb Volleybal  mochten wederom vroeg uit de veren hiervoor. Na een toeristische route van zo’n 1,5 uur kwamen we aan in Groot-Ammers. 

Tijdens de rit kwam Fred erachter dat ze haar wedstrijdshirt was vergeten wat betekende dat we vandaag niet met 2, maar met 3 verschillende kleuren shirts speelde. We gingen de wedstrijd in met hetzelfde plan als afgelopen wedstrijd; het centrum vermijden met onze service en alle ballen van de grond houden in de verdediging. De eerste set begonnen we tam, onze servicedruk was niet hoog genoeg waardoor we moeilijk in ons eigen spel kwamen. Onze Hans wist richting de big points de gaten goed te vinden, wat resulteerde in een 25-22 setwinst!

In set 2 werd de opstelling wat omgegooid en startte Mel op dia, waar ze gelijk een aantal ballen er goed in wist te slaan. Het begin van deze set ging gelijk op, maar na een lange service serie van Myrthe wisten we een gaatje te slaan. Dit gaven we niet meer uit handen en zodoende werd deze set met 25-20 binnengehaald.

En dan, de belangrijke 3e set. Deze set begonnen we niet sterk genoeg. Er vielen bij ons ballen op de grond die we normaal hebben en ook het aantal service fouten was hoog. Na wat wisselingen in het veld kwam de flow terug en werden de gaten bij de tegenstander weer gevonden. Zo weten we de score om te draaien en de set binnen te slepen met een stand van 25-21!

De winst ging ondertussen in ieder geval terug naar Budel. Echter smaakte de 4-0 van vorige week goed waardoor we dit graag wilde herhalen. Deze set ging lang gelijk op en er werd meegegaan in het spelletje van de tegenstander. Richting het einde van de set kreeg Fred een flinke headshot of beter eyeshot te benoemen, te verduren. Dit was een trigger voor haar om de ballen er nog net iets harder in te rammen. Set 4 werd binnengehaald met 25-20 en zodoende was ook onze tweede 4-0 winst op rij een feit! 

Met een heerlijk plakje cake van onze teambakker Sanne hebben we de wedstrijd afgesloten.Al met al niet ons beste spel laten zien, maar des te mooier dat we de 5 punten binnen weten te slepen. Met 14 punten uit de laatste 3 wedstrijden gaan wij de kerstdagen in. Dit betekend echter niet dat we stil gaan zitten, want volgende week staan we gewoon weer te knallen in de Zuiderpoort. We nemen het dan om 13.00 uur op tegen de meiden van pre jeugd. Hopelijk zien we jullie allemaal op de tribune en we wensen jullie hele fijne feestdagen en een knallend nieuwjaar.