Weerter filmdocumentaire Leuken in vroeger jaren

In samenwerking met Wijkraad Leuken zijn op vrijdag 20-27, zaterdag 21-28 en op zondag 22-29 januari zes voorstellingen te zien over de Weerter filmdocumentaire ‘Leuken in vroeger jaren.´ De première in Gotcha Cinema Weert vindt op vrijdag 20 januari plaats. Op alle dagen is aanvang van de film 15.30 uur.  De film schetst een beeld van het toenmalige gehucht Leuken en Moesdijk en bestaat o.a. voor een groot deel uit interviews met bewoners.

Deze Weerter gehuchten, Leuken en Moesdijk, lagen vroeger hoofdzakelijk in agrarisch gebied waarvan de bevolking bestond uit boerengezinnen en ambachtslieden. Ook de woonwagenbewoners maakten deel uit van deze gemeenschap. Veel inwoners vertellen in de film over het leven van vroeger, aangevuld met foto’s en unieke oude filmbeelden. Hierbij komen leuke anekdotes voorbij. De ‘rivaliteit’ die er vroeger tussen beide kernen heerste, zal ook de revue passeren.

Belangrijke gebeurtenissen

De executies die in de 16e eeuw nabij ´De Trumpert´ plaatsvonden en het neerstorten van een Engelse bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog, krijgen aandacht in deze film. Tevens worden de kerk, de school, cafés en het rijke verenigingsleven in beeld gebracht.

Filmdocumentaire

Deze filmdocumentaire is een productie van Jo van Geneijgen en de voice-over is van Hub Bukkems. De voorstellingen vinden plaats in Gotcha Cinema Weert, tickets bestellen via www.gotcha-weert.nl of telefonisch 0031 495-532002.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????