Winst voor D1 Sporting Pelt

PELT – Zaterdag kwam Izegem op bezoek in Pelt. Tijdens de heenronde keerden de dames 1 van Sporting met verlies terug naar Pelt. Nu stond de Izegemse bus in de file op de E40, het was vol spanning afwachten of de tegenspeelsters op tijd het veld zouden betreden. Een duo was ruimschoots op tijd, de rest arriveerde op het startuur. De scheidsrechters gaven hen een kwartiertje om op te warmen.

De tegenpartij staat bekend om haar snelle omschakeling, maar daar was nu niets van te merken. We liepen snel terug en organiseerde de verdediging in luttele seconden. De opbouwers probeerden het vanop afstand, maar het waren vooral de hoeken en de pivot die ruimte vonden om te scoren. Dankzij onze sterke én zuivere verdediging slaagden we erin om te counteren. Sarah en Hanne liepen de longen uit hun lijf, maar niet voor niets. Met 5 punten voorsprong konden we even uitblazen in de kleedkamer. Ruststand: 17-12.

Na de rust bleven we fris. Een keeperwissel aan de overkant kon ons spel niet veranderen. Dorien verraste de keepster met harde afstandsshots. Drie kwartier lieten we het beste van onszelf zien, maar tegen het einde van de match slopen er slordigheden in ons spel. In aanval zagen we weinig ballen in het doel verdwijnen. Zo kon Izegem counteren, wat ons niet meer lukte in de tweede helft. Na 27-21 zagen we de tegenpartij telkens dichter komen. Zo kreeg de match toch nog een (onnodig) spannende ontknoping. Maar de zevende overwinning op rij is een feit! Eindstand: 29-28.