‘Het krijgen van waardering is voor mij een van de belangrijkste aspecten van het ondernemer zijn’

CRANENDONCK – De Dag van de Ondernemer vond dit jaar plaats op vrijdag 18 november.

Net als voorgaande jaren werd deze dag door de gemeente Cranendonck aangegrepen om een aantal plaatselijke ondernemers extra in het zonnetje te zetten.

Alle inwoners en ondernemers konden een ondernemer aanmelden die een pluim verdient, bijvoorbeeld omdat deze ondernemer afgelopen jaar iets bijzonders gerealiseerd, meegemaakt of bedacht heeft.

De drie ondernemers met de meeste nominaties zijn: Fysio-Fit Budel, Creative Spirit uit Budel en Multi-Service uit Budel-Schoot. Zij werden op vrijdag 18 november verrast door wethouder Marcel Lemmen die langskwam met persoonlijke felicitaties en een heerlijke taart. 

Drie weken lang vertellen deze ondernemers in HAC Weekblad over hun bedrijf en hun drijfveren en motivatie. De reeks wordt deze week afgesloten met Frank Verberne, directeur van Multi-Service Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten uit Budel-Schoot. 

Inwoners en ondernemers die Multi-Service hebben genomineerd roemen de aandacht die Verberne voor iedereen heeft: ‘Medewerkers en klanten komen op nummer 1, ook staat hij altijd voor iedereen klaar.’ Wethouder Marcel Lemmen: “Het is bijzonder om te horen én te ervaren hoe betrokken Frank is bij zijn klanten en medewerkers én zelfs als er afscheid genomen is, blijft het warme contact bestaan. Ook lokale initiatieven en verenigingen kunnen rekenen op Frank. Dat blijkt uit de vele reacties die bij de nominaties zijn vermeld.”

De uitverkiezing was een ‘gruwelijke’ verrassing voor Verberne: “Ik zag de wethouder ineens binnen staan met taart en bloemen. Daar had ik totaal geen rekening mee gehouden.”

In 2004 werd Multi-Service al eens uitgeroepen tot ‘Vakantiewerkgever van het jaar’. “Het is altijd leuk om een keer een aai over je bol te krijgen. Het krijgen van waardering is voor mij een van de belangrijkste aspecten van het ondernemer zijn. Persoonlijk vind ik dat belangrijker dan het verdienen van heel veel geld. Het is verder leuk om overal bij bedrijven in de keuken te kunnen kijken, soms zelfs letterlijk, dat geldt ook voor het sparren met opdrachtgevers.”

Het bedrijf uit Budel-Schoot maakt al bijna 29 jaar vakantie- en recreatieparken in Nederland schoon. Verberne begon Multi-Service bij zijn woonhuis. Inmiddels heeft hij 160 mensen in vaste dienst. De aantallen lopen in vakantieperiodes flink op met vakantiewerkers. Het bedrijf, dat alweer jaren kantoor houdt in een pand aan de Grootschoterweg 102 in Budel-Schoot, is uitgegroeid tot de grootste werkgever van het dorp en een van de grotere in de gemeente Cranendonck.

Multi-Service is meer dan alleen een schoonmaakbedrijf. Er worden sinds een paar jaar ook schoonmaakproducten verkocht. Verberne: “Onze bedrukte microvezeldoeken gaan de hele wereld over.”

Dit jaar werden de afdeling plaagdierbestrijding en de schoonmaaktak van Lukkien Servicegroep overgenomen door Multi-Service Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten. Verberne: “Sindsdien hebben we ook een locatie in Maarheeze.” 

Het personeelsbestand van Multi-Service is heel divers. Verberne: “Onze oudste werknemer is ruim over de zeventig en onze jongste kracht is een jaar of 14.” Jongeren, statushouders en andere werkzoekenden werken voor het bedrijf uit Budel-Schoot. Verberne: “Sinds dit jaar zijn er bij ons ook bijna twintig Oekraïense vluchtelingen aan de slag gegaan.” Verder werken er Bulgaren, Italianen en Polen bij het bedrijf. 

De medewerkers van Multi-Service maken onder meer schoon op campings en bungalowparken in de regio. Bijna de helft van het personeel komt uit de gemeente Cranendonck. Het werkgebied van Multi-Service beslaat een cirkel van ongeveer een half uur rijden rondom Budel-Schoot.

Ambities voor de komende jaren heeft Verberne nog volop. Verberne: “We zijn toonaangevend in de regio en willen dat blijven. Multi-Service groeit ook nog ieder jaar. Belangrijk is verder onder meer dat onze medewerkers met respect worden behandeld. We willen dat de bedrijven waar wij komen ons echt als een partner zien waarmee ze samenwerken.”