Motorcrosser Scott van den Boomen succesvol

BUDEL-DORPLEIN – De 9-jarige Scott van den Boomen heeft dit jaar de Nederlandse titel behaald in de klasse 65cc grote wielen bij de MON (Motorsport Organisatie Nederland). De motorcrosser woonachtig in Budel-Dorplein wist bij de competitie die uit dertien wedstrijden bestond de meeste punten te scoren en won zijn eerste Nederlandse titel.

Het rijden met de crossmotor is bij Scott van den Boomen met de paplepel ingegoten. Vader Rolf was een verdienstelijke rijder op het hoogste niveau in Nederland. Opa Ad van den Boomen reed in zijn tijd op het Internationale niveau. Dat Scott ook op een crossmotor zal gaan rijden was geen verrassing.

Scott wil later net zo goed worden als zijn grote voorbeeld Roan van de Moosdijk uit Eindhoven die nu een fabriekscontract heeft en titel kandidaat is in het wereldkampioenschap mx2. Scott staat onder begeleiding van StiMoNed (Stichting Motocross-opleidingen Nederland). Ook Roan van de Moosdijk is in zijn jeugdjaren begeleid door StiMoNed.

Internationaal gaat Scott een stapje verder. Er zal worden deelgenomen aan de voor competitie van het Europees Kampioenschap. Dit kampioenschap verdeeld Europa in vier zones, per zone mogen de beste tien rijders na de voor competitie deelnemen aan de grote finale wedstrijd die verreden word in het Tsjechische Loket.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. In de winter periode staan er verschillende buitenlandse stages op de agenda. Dit allemaal om meer ervaring op te doen op verschillende soorten ondergronden en crossbanen met hoogte verschillen.

Scott wil graag iedereen bedanken die hebben meegewerkt aan dit mooie cross jaar. Mocht u een steentje willen bijdrage op welke manier ook, neem dan vrijwillig contact op met info@stimoned.nl.

Foto Leon v.d. Spank