Noordkaap & De Brassers komen naar De Posthoorn

HAMONT-ACHEL – Op vrijdag 14 april 2023 verwelkomt Hamont-Achel Noordkaap & De Brassers in De Posthoorn. Deze twee bands samen op een groot podium in Hamont-Achel… dat is naar verluidt legendarisch! Wil jij erbij zijn? De ticketverkoop start te op 15 december.   

Het verhaal van Noordkaap, één van de grootste Nederlandstalige rockbands die ons land telt, begon iets meer dan dertig jaar geleden toen ze op Humo’s Rock Rally de eerste prijs wegkaapten in 1990. Stijn Meuris en zijn band groeiden uit tot voortrekkers van de Nederlandstalige rockers en drukten meer dan ooit hun stempel op de vaderlandse muziekscene. En nu zijn ze voorgoed terug. In de bezetting waarmee ze hun grootste hits en beste albums maakten. Kortom: met Lars Van Bambost op gitaar, Erik Sterckx op bas, Nico Van Calster op drums, Wim De Wilde op toetsen en Stijn Meuris als zanger.

Dé grote leermeesters van Noordkaap staan deze avond ook op het podium. De Brassers, door een recensent ooit omschreven als ‘de stijlvolste aller stoorzenders’, bestaan al sinds 1978. Hoewel ze duidelijk door Engelse pioniers als Joy Division, The Sex Pistols en Cabaret Voltaire waren geïnspireerd, ontwikkelden ze al snel een kenmerkende eigen sound die perfect aansloot bij de sombere sfeer waarin deze Limburgse jongeren moesten opgroeien. Hun Nederlandstalige cold wave grijpt je naar de keel. 

De kaartverkoop is gestart. Tickets kan je kopen via www.hamont-achel.be/aha of aan de balie van het UiTpunt in Hamont of in Achel.