Eerste Bokkenblaaikes uitgereikt

BUDEL – Met de bekendmakingen van Miniboerenbruidspaar en het Jeugdprinsenpaar van c.v. Buulder Buk waren alle hoofdrolspelers voor carnaval 2022-2023 in Buul bekend gemaakt. Dat is dan ook het moment dat het Bokkenblaaike de deur uit kan. Want vanaf dan staan daar geen geheimen meer in. Iedereen kan in het Bokkenblaaike lezen wie de eerste Prinses van c.v. Buulder Buk is, wat ze in het dagelijks leven doet en met wie. En ook van de jeugdhoogheden kan je lezen of friet of juist pizza hetgeen is waar je ze midden in de nacht voor kunt wakker maken. Maar ook wat ze buiten carnaval om graag doen en waar je ze nog meer tegen kunt komen. 

Maar vooral kun je in het Bokkenblaaike lezen wat er met carnaval allemaal te doen is. Het hele programma tot en met de bokverbranding en de aswoensdag waarbij de haring genuttigd gaat worden staat erin. Wanneer en hoe kom je aan kaarten van de zittingen, hoe schrijf je in voor de optocht en waar moet ik dan rekening mee houden. Wie zitten er in de Road en het bestuur en waar kan ik kaartjes krijgen voor het carnavalsontbijt. Wie maakte de jaarpin en jaarbadge 2023 en hoe kom ik eraan om mijn carnavalspak weer up to date te hebben. Het staat er allemaal in en dat aangevuld met leuke verhalen en foto’s over het carnaval in Buul. Dus je kunt ook alleen plaatjes kijken als je niet van lezen houdt. Het uitreiken van het allereerste exemplaar van zo’n Bokkenblaaike aan de Hoogheden van Buul is toch altijd weer een speciaal moment. Zowel voor de samenstellers van het Bokkenblaaike als voor Prinses Nicky I met Prins Jeroen, Jeugdprinses Sjors en Jeugdprins Siem. Na de bekendmaking van de hoogheden volgde dat speciale moment afgelopen vrijdag in De Wielerbaan. Namens alle samenstellers van het Bokkenblaaike mocht Vorst Joost de Hoogheden verrassen met een speciaal kadootje. Dankzij de medewerking van velen, maar vooral ook de adverteerders, is het ook dit jaar weer mogelijk gebleken de fullcolour uitgave met 112 pagina’s inhoud weer huis aan huis te verspreiden in het Bokkenrijk. Afgelopen zaterdag en zondag, of de dagen erna, zijn de leden van de Raad van Elf met hulp van een aantal vrijwilligers op pad gegaan. Elke brievenbus in Buul zonder een NEE-NEE sticker heeft als het goed is een Bokkenblaaike ontvangen. Konden wij je brievenbus niet vinden, of wil je ondanks de sticker op de brievenbus toch een Bokkenblaaike ontvangen dan kunnen deze opgehaald worden bij het kantoor van Veldsink – van Hunsel & Govers aan het Capucijnerplein. Binnen Budel kunnen ze ook nabezorgd worden als je een email stuurt naar info@buulderbuk.nl met vermelding van je adresgegevens.  Kijk ook eens op onze website www.buulderbuk.nl en onze Facebookpagina.