Groepsrevalidatieprogramma op voor personen met Parkinson

PELT –  Op 10 januari 2023 start Noorderhart Revalidatie & MS een groepsrevalidatieprogramma op voor personen met Parkinson en hun mantelzorger. Dr. Griet Gysemberg, revalidatiearts: “De ziekte van Parkinson heeft impact op meerdere aspecten van het dagelijks leven. Het doel van ons programma is meer informatie aan te bieden over alle facetten van de ziekte van Parkinson, het aanzetten tot meer bewegen, het verwerven van kennis over hulpmiddelen in het dagelijkse leven, het informeren over wetgeving en het doorverwijzen naar andere beroepsgroepen afhankelijk van de noden.” 

Het programma bestaat uit 12 sessies van 2,5 uur waarbij een theoriesessie gekoppeld wordt aan een bewegingssessie. De sessies worden door verschillende therapeuten van Noorderhart Revalidatie & MS gegeven. “Elke therapeut binnen ons team heeft een expertise opgebouwd door ervaringsgericht te werken en door specifieke opleidingen te volgen.”, vertelt dr. Griet Gysemberg. Het programma wordt 3 keer per jaar aangeboden. De groep bestaat uit maximum 8 personen met de ziekte van Parkinson. Wie wilt deelnemen, neemt contact op met het medisch secretariaat via 011 809 112.