Prinsenbal in Leende

LEENDE – Op zaterdag 7 januari 2023 is het weer zover. Dan vindt het “Bal der Bals” van carnavalsvereniging De Lindse Blaos plaats in Blaospaleis De Schammert. 

Dit jaar wordt het Prinsenbal gecombineerd met het Jeugdprinsenbal, waardoor het programma om 20.11 uur begint. Dan zal er afscheid genomen worden van Jeugdprins Bram, Jeugdprinses Iris, Jeugdadjudant Jans en hun Jeugdraad.

Een uurtje later, om 21.11 uur zullen de nieuwe Jeugdhoogheden aantreden, met hun Jeugdraad in het kielzog. Daarna is er nog even de tijd om, aan de hand van de hints van de Vorst, te speculeren over de naam/namen van de nieuwe Prins, Prinses of Prinsenpaar. En om 23:11 is het dan zover: De onthulling van de 59e Prins, Prinses of Prinsenpaar van Blaosdonk. Na de spectaculaire bekendmaking zal de winnaar van het welbekende “Prinsraoje” ook meteen bekendgemaakt worden.  De muzikale omlijsting van de avond is in handen van “Of ge zat band”.  Nadat de Prins, Prinses of Prinsenpaar van Blaosdonk bekend is (of zijn), wordt ook de 59ste uitgave van D’n Blaospieper gepresenteerd. Deze kleurrijke krant zal op zondag 8 januari weer gratis huis aan huis bezorgd worden in heel Leende en Leenderstrijp.  Een week later, op zondag 15 januari 2023, wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om de nieuwe Prins, Prinses of Prinsenpaar te komen feliciteren. Tussen 13.00 en 17.00 is iedereen hiervoor van harte welkom in Blaospaleis De Schammert. 

Kaartverkoop Tonpraotersaovonden

Op de vrijdag voor het Prinsenbal, vrijdag 6 januari 2023, start de kaartverkoop voor de jaarlijkse Tonpraotersaovonden. Deze avonden vinden plaats op 20 en 21 januari, 27 en 28 januari en 3 januari en 4 februari. Op vrijdag 6 januari krijgen de leden en adverteerders van 19.00 uur tot 21.30 uur de mogelijkheid om kaarten te kopen, waarbij de volgende regeling geldt: Maximaal 10 kaartjes op 1 lidmaatschapskaart en maximaal 2 lidmaatschapskaarten per koper. Per lidmaatschapskaart krijgt men €1 korting.  De prijs voor de kaarten voor de Tonpraotersaovonden is €12,50.  Een dag later, op zaterdag 7 januari 2023, vindt van 10:00 uur tot 12:00 uur in gemeenschapshuis De Schammert de kaartverkoop voor niet-leden plaats. Daarbij is het vanaf 11:30 uur ook mogelijk om telefonisch kaarten te bestellen, via telefoonnummer 06-22173203. Na het weekend is het ook nog mogelijk om kaarten te bemachtigen.  Op dinsdag 10 januari 2023 kan dit van 20:00 tot 22:00 uur. En als laatste op zaterdag 14 januari 2023 van 13:00 uur tot 14:30 uur. Op deze beide dagen vindt er naast de reguliere verkoop in De Meent ook telefonische verkoop plaats op telefoonnummer 06-22173203. De kaarten dienen bij afhalen ook meteen betaald te worden, via pin of contant.