Ouistreham in Filmhuis Maarheeze

MAARHEEZE – Op vrijdag 20 januari is in Filmhuis Maarheeze de film Ouistreham te zien. Aanvang 20 uur. De film is een prachtig sociaal realistisch portret van kleine minimum loonwerkers in een kleine havenstad bij Caen. De film gaat over een onderzoeksjournalist (Florence Aubenas) die in 2009 (voor haar research naar sociale misstanden)  een half jaar undercover ging. Florence verhuisde zelfs hiervoor naar de havenstad Caen. Ze kon zich moeiteloos inschrijven bij een arbeidsbureau omdat niemand haar herkende. Ze ging aan het werk als schoonmaakster op de veerboten naar Engeland in de nabijgelegen plaats van Caen – Ouistreham. 

Entre Deux Mondes is gebaseerd op het boek en geregisseerd door Emmanuel Carrère. Het mooie van de film is dat er gewerkt is met niet professionele acteurs en actrices, die eveneens de armoedegrens persoonlijk kennen. Filmhuis Maarheeze ligt aan De Hoge Weg 10.