Buuls Bal bij de Wielerbaan in Budel

BUDEL – De Wielerbaan in Budel is in de wijde omgeving bekend. En heeft een hele lange geschiedenis. Zoals blijkt uit een artikel heel lang geleden uit het Eindhovensch Dagblad van 26-06-1933: “Budel beschikt over een magnifieke wielerbaan, welke de Eindhovensche pistes in vele opzichten overtreft. Ook de accommodatie is beter. Werkelijk! Men zou hier een dergelijke baan benijden.” De wielerpiste is helaas niet meer, maar als horecagelegenheid bestaat de Wielerbaan gelukkig nog steeds. Met binnenkort een frisse nieuwe start met de nieuwe eigenaar, hierover binnenkort meer. Onderdeel van deze frisse start is op Carnavalszaterdag het Buuls Bal. Dit wordt in samenwerking met een aantal lokale mensen van Maarheeze, Soerendonk en Budel georganiseerd. Doelstelling is het echte carnavalsgevoel voor de oudere jongeren en de jongere ouderen onder ons weer te laten herleven. Dus een echte carnavalsavond met alle soorten muziek, maar op een dusdanig geluidsniveau dat men met elkaar gewoon kan babbelen zonder te hoeven schreeuwen of bij elkaar in de oren moet hangen. Maar ook met live muziek, optredens, carnavalsnummers van vroeger etc. etc. Komende weken meer over dit alles, maar noteer alvast de datum; carnaval zaterdag 18 februari bij de Wielerbaan. En oh ja, gratis entree. Tot dan.