Wejje Gee’t stopt!

CRANENDONCK – Na negen jaar en zeven succesvolle edities, stoppen Jordy, Jos en Joey met het organiseren van ‘Wejje Gee’t?’. In 2014 ontstond het idee van een dorpsquiz. In enkele Brabantse dorpen hadden soortgelijke evenementen het halve dorp op z’n kop gezet. Het leek Jordy Drieman, Jos Saes en Joey Saes wel wat om dit ook te organiseren in Cranendonck. Na maanden van voorbereiden werd in oktober 2014 de eerste editie georganiseerd. Samen met HAC Weekblad was er een mooie lay-out en huisstijl ontwikkeld en op de achtergrond werd de stichting opgezet en door de samenwerking met RTV Horizon en met name Erik-Jan de Sterke werd het evenement perfect in beeld gebracht. Bij de eerste twee edities werd de organisatie van de feestavond door Wejje gee ’t zelf verzorgd. Met medewerking van vele vrijwilligers werd er in 2014 en 2015 een grandioos feest gegeven op de Poelderstraat. Omdat dit wel erg veel tijd en energie kostte, werd vanaf de derde editie de samenwerking voor de feestavond aangegaan met Partycentrum Proost. Vanaf 2017 had het evenement een vaste plek in de activiteitenkalender van Cranendonck. In maart was steevast een nieuwe editie van Wejje gee ’t. Dieptepunt voor de organisatie was het afgelasten van Wejje gee ’t in 2020, twee dagen voor het zou plaatsvinden. Na overleg met de gemeente werd toch geadviseerd om het vanwege het opkomende coronavirus niet te organiseren. Achteraf natuurlijk de juiste keuze, maar het was wel een vervelend besluit voor de stichting. Ook in 2021 werd er door corona geen quiz georganiseerd. In 2022 was Wejje gee ’t nog een keer terug en gingen de vele teams weer als vanouds de strijd aan met elkaar om het beste quizteam van Cranendonck te worden.

Ondanks dat we genoten hebben van al het enthousiasme, hebben we als organisatie gekozen om ermee te stoppen. We willen alle deelnemers, sponsoren en anderen die hebben bijgedragen aan zeven succesvolle edities van Wejje gee ’t? via deze weg van harte bedanken voor hun inzet. 

Houdoe en bedankt!

𝙅𝙤𝙧𝙙𝙮 𝘿𝙧𝙞𝙚𝙢𝙖𝙣, 𝙅𝙤𝙨 𝙎𝙖𝙚𝙨 𝙚𝙣 𝙅𝙤𝙚𝙮 𝙎𝙖𝙚𝙨