Spinningmarathon voor ’t Kietelt

ACHEL – Het spinning team van de Smash in Achel heeft ter gelegenheid van de jaar-marathon samen € 448,00 bijgedragen voor een speciaal goed doel van vzw ’t Kietelt. Deze vzw zet zich speciaal in voor de verjaardag van kansarme kinderen. De organisatie is opgericht door Mark Breemans en zijn vrouw Elke Maeyens uit Bree Opitter. Kinderen die opgroeien in een kansarm gezin worden vaak slachtoffer van sociale uitsluiting. Ze kunnen niet trakteren op school en melden zich soms zelfs ziek op hun verjaardag. Ze kunnen geen feestje geven en worden daardoor ook niet uitgenodigd op feestjes van klasgenoten. Daarom heeft de vzw ’t Kietelt een zogenaamde verjaardagsdoos ontwikkeld die twee weken voordat het kind jarig is overhandigd wordt aan de ouders. Dat gebeurt anoniem zodat de kinderen niet weten dat het via deze vzw geregeld werd. Voor hun is het een bijzondere dag waar de ouders gewoon voor gezorgd hebben. 

In zo’n doos zitten alle benodigdheden voor een onvergetelijk feest zoals verjaardagversiering, traktaties voor de kindjes in de klas, alle benodigdheden om een lekkere verjaardagstaart te bakken en uiteraard een mooi cadeau voor de jarige. VZW ‘t  Kietelt is uitgegroeid tot een stabiele organisatie die al in meer dan 16 Limburgse gemeenten werkzaam is. Ze willen ook blijven groeien. Daarom is extra steun hard nodig. Dat is mogelijk op rek.nr. BE42 9731 2112 5954. Alle info is te vinden op www.kietelt.be of tel.0494 462919

Foto 

Door Ben Ieven