Klinken op het nieuwe jaar 

REGIO – Na een pauze van twee corona-jaren worden er dit jaar weer gezellige nieuwjaarsborrels georganiseerd door de gemeentebesturen en verschillende verenigingen in de regio. Afgelopen zondag 8 januari proostte het stadsbestuur van Hamont-Achel (foto) samen met de inwoners op het nieuwe jaar in zaal De Posthoorn. De inwoners van Pelt werden die dag ontvangen in sporthal Dommelhof in Neerpelt. Daar werden ze ontvangen door het gemeentebestuur en kersverse burgemeester Dennis Fransen voor een hapje en een drankje. In de gemeente Cranendonck wordt op 13 januari het glas geheven op een mooi 2023. 

Zowel de stad Hamont-Achel als de gemeente Pelt had een gratis busdienst ingelegd om zo alle inwoners de kans te geven aanwezig te zijn op de nieuwjaarsborrel. De inwoners van Hamont-Achel werden ontvangen in zaal De Posthoorn, waar ze genoten van een hapje en een drankje aangeboden door het stadsbestuur. De inwoners van Pelt waren welkom in sporthal Dommelhof voor een traktatie van de gemeente. 

In de gemeente Cranendonck worden alle inwoners uitgenodigd op 13 vrijdag januari voor de nieuwjaarsborrel. Dit gaat door vanaf 19.30 uur in de foyer van de Borgh (Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel). Om 20.00 uur houdt burgemeester van Kessel zijn nieuwjaarstoespraak en zal hij, samen met de inwoners toosten op een mooi 2023. Daarna is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en te genieten van live muziek, een hapje en een drankje. 

Ook heel wat verenigingen uit de regio hebben geklonken op het nieuwe jaar of hebben nog een gezellige borrel in het vooruitzicht. Lees er alles over in HAC Weekblad van deze week.