Open podium Soulex

BUDEL – De afgelopen drie jaar heeft MV Soulex (net als andere organisaties) niet de gebruikelijke evenementen kunnen organiseren. In 2020 heeft de organisatie het ‘Open Podium’ moeten annuleren en heeft het verder geheel stil gelegen, in 2021 is er, veel later dan normaal, een ‘Kampvuursessie’ georganiseerd en in 2022 is er uiteindelijk ook alleen een ‘Kampvuursessie’ georganiseerd. Het evenement ‘Soulex Presents…’ was gepland in het najaar maar om organisatorische redenen is deze datum alsnog geannuleerd en verzet naar het nieuwe jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Zaterdag 21 januari organiseert MV Soulex (alsnog) ‘Soulex Presents…’ met een heel mooie line-up! De opener van deze avond heet Hvalross en is een vierkoppige band uit het zuiden van Nederland. De band is opgericht in 2018 en zal een sound ten gehore brengen met invloeden van hard rock en heavy metal uit de jaren ’70 en ’80. Verwacht hierbij invloeden van Mastodon, Judas Priest, Black Sabbath en Iron Maiden. Hun debuutalbum is uitgekomen in oktober ’22 en te horen op de gebruikelijke streamingplatforms. Na deze mooie opening zal de van origine Budelse rockchick Nina met 4 ervaren medemuzikanten uit Nederland en België jullie omverblazen met de grootste hits en de wat onbekendere pareltjes van Nederlands beste rockzangeres Anouk! NINA- Anouk Tribute bestaat pas sinds januari vorig jaar, maar timmert al aardig aan de weg. De metal liefhebbers zullen vervolgens aan hun trekken komen met Myth of Origin. Deze vijfkoppige kracht (vier heren en een dame) combineert de duisternis en zwaarte van diverse soorten metal met elementen uit de popmuziek waardoor er een donkere maar toch toegankelijke sound ontstaat. Opgericht in 2018, met de ambitie om de donkere en hardere kant van muziek te verkennen en inmiddels zijn er debuut EP uitgebracht en zijn ze gestart met opnames voor een album. Afsluiter van de avond is de Nirvana Tribute band Bleach! Voor Soulex geen onbekende, aangezien ze in 2013 de zaal al eens plat hebben gespeeld. Bleach werd opgericht onder de naam Wake in 2006 en heeft al veel podia in Breda en omgeving onveilig gemaakt met hun typische grunge geluid. Vanaf 2009 heeft Wake zijn eigen werk in de koelkast gezet om zich toe te leggen op het werk van hun helden Nirvana en alleen nog als Bleach – Nirvana Tribute op te treden. De gelijkenissen tussen deze band en het origineel zijn treffend en voor iedere Nirvana-fan een must-see! Soulex Presents…- zaterdag 21 januari 2023 – 20.00 uur – Zuiderpoortcafe Budel – gratis entree