Twee keer goud, een keer brons

HAMONT-ACHEL – Afgelopen zaterdag hebben Milan en Fenne Peeters deelgenomen aan het toernooi van JC Gruitrode. Dat is hun Belgische club. Fenne had nog maar net enkele dagen de hechtingen uit haar voet, maar ze wilde toch testen hoe het zou gaan. Ze had nog wel wat last van haar voet, maar ze wist drie wedstrijden op rij te winnen met ippon en pakte zo de eerste plaats bij de meisjes U15 tot 36 kg. 

Haar broer Milan streed in de klasse U18 tot 50 kg. De eerste wedstrijd was meteen de pittigste, tegen de nummer 3 van het Belgisch Kampioenschap Tom Nagy. Deze wedstrijd won Milan overtuigend in de GS. De daarop volgende wedstrijden gingen een stuk vlotter en won hij allemaal op ippon en behaalde zo het goud. ‘s Avonds maakte Milan z’n debuut bij het Ne-Waza (grondgevecht) toernooi. Milan streed (met net geen 49 kg) bij de jongens tot 25 jaar tot 60 kg. Hij won de eerste wedstrijd. In de halve finale kwam hij wat gewicht te kort en verloor. In de strijd om het brons won hij met een mooie armklem.