Vernissage Merel Thijs in Palethe

PELT – Sinds vorige zondag is er in cc Palethe een mooie tentoonstelling met veel en grote werken van de Peltse Merel Thijs. Zij is beeldend kunstenaar en richt zich met deze tentoonstelling ‘Testimonium’ voornamelijk op schilderkunst en assemblagekunst. Daarnaast schrijft ze gedichten en poëtisch-filosofische teksten. Testimonium is een getuigenis van een nobele vriendschap tussen penseel, de schilder zelf en de natuur die zich verbindt tot de poëzie van het leven. De vernissage werd ingeleid door Palethe’s cultuurdeskundige Sarina Wijnen en schepen Niels Valkenborgh. Bij de opening verraste Merel het talrijk opgekomen publiek met het voorlezen van prachtige teksten van eigen hand die zeer passend werden begeleid door een live cellospeler. De gratis te bezoeken expo loopt nog tot en met zondagnamiddag 19 februari van 14 tot 17u. Verder is de tentoonstelling te bekijken tijdens de openingsuren van cc Palethe alsook wanneer er in het weekend of in de avonduren voorstellingen plaatsvinden. Een deel van deze expo is ook te zien in de bibliotheek van Neerpelt volgens de openingsuren aldaar. www.merelthijs.be

Door Ben Ieven