Nieuw Prinsenpaar in Blaosdonk: Prins Frank dun Urste en Prinses Dinan

LEENDE – Afgelopen zaterdag 7 januari 2023 vond voor de eerste keer het “Bal der Bals” plaats in Blaospaleis De Schammert. Ook voor het eerst was het Prinsenbal gecombineerd met het Jeugdprinsenbal. Nadat om 20:11 afscheid genomen was van Jeugdprins Bram, Jeugdprinses Iris, Jeugdadjudant Jans en hun Jeugdraad, was het om 21:11 tijd voor de nieuwe heersers over de jeugd van Blaosdonk. Na een spectaculaire opkomstact werden Jeugdprins Jop, Jeugdprinses Neeltje, Jeugdadjudante Bente en hun Jeugdraad van 11 aan het publiek gepresenteerd. Zij zullen Carnaval gaan vieren met als leus “Carnaval in Blaosdonk vieren we diep in de zee, zet je snorkel op en vier met ons mee”.

Daarna werd het publiek, middels een vermakelijke act, meegenomen in de zoektocht naar het nieuwe Prinsenpaar, dat zich uiteindelijk om 23:11 uur aan het publiek mocht voorstellen: 

Prins Frank dun Urste en Prinses Dinan.

Zij zwaaien in het aankomende seizoen de scepter over Blaosdonk, met als leus: “Di jaor zin we nie mir te haauwe, um in Blaosdonk un sgôn fisje te baauwe”. 

Tegelijkertijd met de bekendmaking van de nieuwe Prins is ook de 59e editie van carnavalskrant D’n Blaospieper verschenen. Deze kleurrijke carnavalskrant wordt op zondag 8 januari in Leende en Leenderstrijp, geheel gratis, huis-aan-huis verspreid.

De receptie van het nieuwe prinsenpaar vindt plaats op zondag 15 januari 2023 van 13.00 uur tot 17.00 uur plaats, in Blaospaleis De Schammert.

Prins Frank dun Urste en Prinses Dinan gaan door het leven als Frank (49) en Dinan (46) van Gastel. Samen wonen zij aan de Zevenhuizen in Leende, met hun 2 dochters: Jony en Nine. Frank werkt als tegelzetter en Dinan heeft een praktijk in voetreflexzonetherapie. Naast hun lidmaatschap van de Raad van Elf, zijn ze beiden actief betrokken bij De Lindse Blaos en een aantal andere verenigingen. Ze hebben zitting in diverse commissies van De Lindse Blaos en Prins Frank dun Urste is er penningmeester. Ook zijn ze actief lid van rijvereniging St. Petrus en Ondernemersvereniging Leende, waar Prinses Dinan deel uitmaakt van bestuur. Hun hobby’s zijn klussen aan het huis en de tuin, de verenigingen waar ze deel van uitmaken en met een hapje en drankje genieten van de fijne mensen om hen heen.

In de weken voorafgaand aan het Prinsenbal heeft Vorst Jan-Willem Reiling 4 hints onthuld, die bedoeld waren om de fanatieke puzzelaars te helpen bij het ontmantelen van het grootste geheim van Blaosdonk. De vindplaats van de hints werd ook dit jaar weer via een aantal video’s bekendgemaakt. Zoals altijd werden de hints op allerlei manieren uitgelegd, en aan allerlei personen gekoppeld, maar hieronder volgt de enige juiste uitleg. 

17: Prins Frank dun Urste en Prinses Dinan wonen op het adres Zevenhuiven 10. Opgeteld is dat 17.

Er zijn er niet zoveel van:

Deze hint geldt voor beide. Prins Frank Dun Urste is enig kind. En de naam van Prinses Dinan komt niet veel voor. 

De enige dat is ze niet:

Naast het prinsesschap van Prinses Dinan is haar broer Jhon-Pieter dit jaar de prins van C.V. de Keijepaol in Someren-Heide.

Achter hetzelfde als voor:

Op Zevenhuizen 10 woont zowel voor als achter een van Gastel.

Kaartverkoop Tonpraotersaovonden

Voorafgaand aan het Prinsenbal zijn ook de eerste verkoopmomenten geweest voor de jaarlijkse Tonpraotersaovonden, welke op 20, 21, 27 en 28 januari en 3 en 4 februari plaatsvinden in Blaospaleis De Schammert. De eerste verkoopmomenten waren succesvol, waarbij al de nodige avonden (grotendeels) uitverkocht zijn. Maar er zijn nog kaarten te koop, à € 12,50 per stuk. Zowel op dinsdag 10 januari 2023 (van 20:00 tot 22:00 uur) als op zaterdag 14 januari 2023 (van 13:00 tot 14:30 uur), is het nog mogelijk om kaarten te kopen in De Schammert. Op beide dagen is het ook mogelijk om telefonisch kaarten te reserveren via nummer 06-22173203.

Naast contante betaling kan er ook per pin betaald worden.