Nieuwe Prins van CV De Liller Meulewiekers

ST. HUIBRECHTS-LILLE – Terug op de originele datum, de eerste zondag na nieuwjaar, hielden De Liller Meulewiekers hun Frühshoppen in de Parochiezaal van Lille. Al vroeg in de namiddag was de zaal goed gevuld met carnavalisten en sympathisanten die het spektakel niet wilden missen. Na diverse optredens van onder meer de dames en heren van de raad van elf, Annimoly en Fem zat de carnavalssfeer er al snel goed in. Alvorens de nieuwe prins onthuld ging worden, kwamen onze huiszangers Tim en Jeroen ook nog met een nieuwe carnavalshit aandraven. Deze voltreffer is al het 11de nummer van de Meulewiekers en mag dan ook met veel trots een jubileum-hit genoemd worden.  

Op het einde van de namiddag werd het dan eindelijk hoog tijd om de nieuwe prins aan te stellen. Hij werd binnengedragen in een heuse replica van De Lilse Meulen. Onder toeziend oog van menig Lillenaar, carnavalist, gemeentebestuur én de kersverse burgemeester kwam prins Frans II tevoorschijn uit de Meule! Bovendien kreeg zijn goede vriend Danny de eer om als allereerste adjudant aan te treden om hem bij te staan in goede en kwade dagen.  

Prins Frans II, tot heden beter bekend als Frans De Vos, is 54 jaar oud en woont samen met zijn vrouw Cindy in de Jos Verlindenstraat. Hij heeft drie kinderen en sinds kort ook al één kleinkind. In het dagelijkse leven is hij lasser bij CSM te Hamont en in zijn vrije tijd zit hij graag op de koersfiets. Op zaterdag 18 februari zal Frans II de scepter zwaaien over Heilig Lille wanneer de grote carnavalsstoet door de straten trekt. En wees maar zeker dat het een groot feest gaat worden! 

Foto Frans