Scheiden doe je samen

Het besluit om uit elkaar te gaan neem je alleen maar, hoe vreemd dit ook klinkt, scheiden doe je sámen. Er moeten immers ook besluiten worden genomen waarbij een compromis soms onvermijdelijk is. Dat kan niet zonder overleg.

De belangen van de kinderen moeten hierbij centraal staan. Hoe krijgt de omgangsregeling vorm en hoe blijf je als ouder na een scheiding betrokken. Papier is geduldig, maar in de praktijk moeten afspraken ook haalbaar zijn. Voor kinderen vallen de zogeheten wisseldagen bijzonder zwaar als ouders gehaast en geprikkeld zijn. Overeenstemming over een realistische omgangsregeling is daarom heel belangrijk.

Ook het overleg over wie in de woning kan blijven wonen is belangrijk. Zeker als het nog even duurt voor (een van) jullie nieuwe woonruimte heeft gevonden.

Daarnaast zul je afspraken moeten maken over de boedelverdeling en dat gaat verder dan het verdelen van meubels, keukengerei en linnengoed. Ook als er huisdieren zijn, moet je beslissingen nemen over de zorg en kosten voor deze “gezinsleden”. 

Soms lopen de emoties op, want het verdelen van spullen is ook loslaten van een leven samen. Het valt dan niet mee om je gevoelens opzij te zetten, waardoor je soms beslissingen neemt waar je later spijt van hebt.

Tip: Informatie over de indexeringspercentage 2023 kinderalimentatie? Kijk op:  www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/vraag-en-antwoord/indexering-van-alimentatie Heb je hierbij advies of begeleiding nodig? Wij helpen je hier graag bij.

Eigenzinnig & Betrokken
Vincent Kees  &  Gwendolynn Theunissen
Buro-Kees |     Buro Kees & Theunissen
nistratie@buro-kees.nl
06-20041706