Griekse tragedie op het College

WEERT – Zondag 22 januari staan de Gymnasiumleerlingen van Het College voor het Aischylosproject op het podium in de grote centrale hal van Het College. Zij voeren de Griekse tragedie ‘Perzen’ op van de Griekse dichter Aischylos. Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten van zes scholen uit de Euregio, onder leiding van regisseur Jeroen Tessers, geoefend voor dit internationale toneelproject. Het optreden vormt de eerste in een reeks van zes optredens op de deelnemende scholen aan het project. Benieuwd naar de première? Kaarten zijn vanaf nu te bestellen voor 5 euro.

Na de première op Het College volgen er nog vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Sint-Maartenscollege (Maastricht), Bisschoppelijk College Broekhin (Roermond) en Trevianum scholengroep (Sittard). Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden, te meer omdat de tragedie in de moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd. Het geheel wordt voorzien van een vertaling op een scherm naast het toneel. 

Paris Kluwen, Lisanne Rijntjes (gymnasium 3), Sjors Ducro en Merith van Eijden (gymnasium 5) spelen namens Het College mee aan het toneelstuk. Susanti Konijnenberg (gymnasium 6) versterkt met haar gitaar het orkest dat onder leiding staat van Willie Arets.

Benieuwd naar het optreden? Kaarten zijn voor 5 euro verkrijgbaar aan de entree of te reserveren via y.kuik@stichtinglvo.nl. 

Voorstelling: ‘Perzen’, zondag 22 januari, aula Het College Weert, aanvang 19:30 uur. Meer info via www.aischylos.com.