Derde Ploeg Sporting wint en speelt finale Beker van Limburg

PELT – Afgelopen weekend stond de halve finale van de beker van Limburg op het programma van de gladiatoren van handbal Sporting Pelt. Met een overaanbod aan spelers die zich absoluut wilden bewijzen in deze topmatch, moesten de gladiatoren strijden voor een plekje in de selectie. Zo moest T1 Guido Follon ook voor de eerste keer een selectie maken dit jaar. Na deze moeilijke keuzes stonden er toch 14 strijders klaar op en naast het veld toen de scheidsen de match aanfloten. 

Een slechtere start van de wedstrijd had Sporting echter niet kunnen hebben, het was duidelijk dat de mannen met stress zaten. Zo was de stand na 10 minuten al 2-7 voor Arena Hechtel. Gelukkig was coach Guido wél bij de les. Hij voerde de nodige wissels door en gaf zijn spelers directe en heldere instructies. Plots waren de Peltenaren wél wakker, en hoe! Er kwam tempo in de aanval en de schoten vonden eindelijk de netten in de goal. Ook in verdediging werd er eindelijk aangepakt en voor de organisatie zorgde Paul “de kattenpoot” de Beuckelaar. Paul, die maar liefst 2 penalty’s wist te pakken, stuurde zijn verdediging goed aan en zo kon Pelt ervoor zorgen dat Arena maar liefst 10 minuten niet kon scoren! Na 20 minuten stond het dus 8-7. Erop en erover!

De Pelter handballers vonden hun ritme en liepen uit tot 3 goals verschil. Met nog 4 minuten op de klok en in ondertal werd Sporting even van hun melk gebracht waardoor de ruststand 13-12 werd.

In de kleedkamer wees T1 Guido Follon eerst op de pijnpunten om daarna met de nodige oplossingen te komen. Sporting begon de tweede helft maar met 4 (!) man. De wijze woorden van Guido zaten nog vers in hun hoofd en in hun hart. De opbouwers vonden zelfvertrouwen in hun schot en hun 1-tegen-1. En de verdediging zat weer even lekker dicht. De gladiatoren konden uitlopen tot 20-17 na 10 minuten. De gladiatoren waren precies al aan het dromen over de beker want Arena mocht opeens terug alles, hun hoeken scoorden aan de lopende band en zelfs de kleinere opbouwers konden over het grote en zware middenblok van ons scoren. Een korte time-out een preek van Guido en de mannen waren terug scherp. De mannen liepen terug uit naar 24-20 met nog 10 minuten te gaan. Deze voorsprong werd gelukkig niet meer afgegeven en de match werd afgefloten met een eindscore van 29-23. Niet de mooiste match van onze derde ploeg maar in de beker telt enkel het resultaat. Op 16 april nemen zij het op tegen Initia Hasselt in de finale van de beker van Limburg. Als de gladiatoren dit winnen, betekent dit een 5e Beker van Limburg op nog geen 10 jaar tijd!