Petitie voor het behoud van onderwijs in Dorplein

BUDEL-DORPLEIN – Een groep ouders in Budel-Dorplein is een online petitie gestart. De ouders maken zich zorgen over het voortbestaan van het onderwijs in het dorp. Ze vrezen dat anders de leefbaarheid en het verenigingsleven in gevaar komen.

Door Roy de Leijer

Met hun actie willen de Dorpleiners de gemeente aansporen om een school met goed onderwijs te behouden in iedere dorpskern van de gemeente, zo ook in Budel-Dorplein. De petitie staat sinds zaterdag online en werd tot woensdagmiddag al 215 keer ondertekend.

De leerlingen van basisschool Sint-Andreas en De Wereldwijzer in Budel-Schoot werden begin vorig jaar samengevoegd. De bovenbouwleerlingen van Sint-Andreas krijgen nu nog les in Dorplein. De overige groepen zijn ondergebracht in het gebouw van De Wereldwijzer in Budel-Schoot.

De gemeente Cranendonck maakte vorig week bekend dat alle leerlingen vanaf het nieuwe schooljaar les krijgen op de locatie van De Wereldwijzer in Budel-Schoot. Het college zet in op een tijdelijke huisvesting. Dit in afwachting van een definitieve locatie voor beide scholen. Eerder sprak een groep ouders uit beide dorpen de voorkeur uit voor een nieuw schoolgebouw tussen de beide dorpen.

De petitie is terug te vinden op www.tinyurl.com/behoudschooldorplein