Poëzieweek: Merel de Vilder Robier  

HAMONT-ACHEL – Naar aanloop van de poëzieweek – met als thema vriendschap – organiseert de bibliotheek van Hamont-Achel op woensdagavond 25 januari om 20.15 uur een poëtische voorstelling. De bib is nu eenmaal een vriend voor het leven. Op het programma staat Psyche&Eros, een vrije bewerking van het boek Mythos van Stephen Fry. Met passie en een knipoog gebracht door Merel de Vilder Robier.

Merel de Vilder Robier, actrice, auteur, performer, is, als dochter van Pjeroo Roobjee, geboren met een dwarse geest en een hartstochtelijke liefde voor taal. Ze vertaalde en bewerkte tijdens de coronaperiode de mythe van Psyche en Eros zoals ze die terugvond in Stephen Fry’s boek Mythos.

Niet goed wetende wat met dat nieuw werkstukje aan te vangen, schreef ze de heer Fry een brief met het verzoek of hij haar de permissie kon geven die bewerking in public te performen. Waarop groen licht volgde. Het resultaat? Een dynamisch, wervelend en goddelijk  stukje vertelkunst in het hartje van de bib van Hamont. Een aanrader!

Tickets en info: tickets – aha! culturele belevenissen (hamont-achel.be)