Geluksvogels bezoeken HAC Weekblad

HAMONT-ACHEL – Hoe wordt een krant gemaakt? Hoe wordt een interview afgenomen? Hoeveel exemplaren van HAC Weekblad worden er iedere week gemaakt? Deze en nog veel meer vragen werden beantwoord tijdens het klasbezoek van het vierde studiejaar van basisschool ‘De Geluksvogel’ aan de redactie van HAC Weekblad. De kinderen kregen eerst wat meer uitleg over hoe alle informatie verzameld wordt, de krant wordt vormgegeven, er iedere week een deadline gehaald moet worden en hoe de kranten uiteindelijk bij de lezers in de brievenbussen vallen. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag. Ze ervaarden hoe ze een pagina in elkaar moesten puzzelen, ze ontdekten hoe ze een sprekende foto moesten maken en leerden alle kneepjes van het interviewen. Met deze info gingen de kinderen na afloop ook in de klas aan de slag. Zowel de Geluksvogels als de redactie van HAC Weekblad kijkt terug op een leuk en leerrijk moment.