Karibu Karamu in CC Palethe 

PELT – Karibu Karamu (Swahili voor ‘welkom op het feest’), het winterwereldfeest van Ondersteboven gaat dit jaar door in CC Palethe op zondag 29 januari. Voor de eerste keer op deze nieuwe locatie. Na een theatervoorstelling (Geel) in 2021 en een film (Binti) in 2022 biedt Ondersteboven dit jaar weer een volwaardig feest aan in Pelt. Het zomerfeest zal blijven doorgaan buiten op de terreinen rondom het Dommelhof, het winterfeest binnen in de Zinnezaal en de foyer van cultuurcentrum Palethe.

Er wordt geen inkom gevraagd. Ondersteboven wil de wereldfeesten gratis aanbieden en met de hulp van de gemeente Pelt lukt dat ook voor Karibu Karamu. Met dank.

Er staat weer veel op het programma. De deuren gaan open om 13.00 uur. Toto Disco zorgt meteen voor de juiste ambiance. Om 13.30 uur starten de workshops en de randanimatie: Djembé met Zé, knutselen met John en Franklin, schilderen met Yousef, kraaltjes vlechten met Sofie, grime met Kaat, 3D tekening door Mahmoud, Afrikaanse dans (voor kinderen én volwassenen) met Brenda, kantklossen, gordels van kralen, henna tattoo… Zé zal ook weer zijn acrobatie tonen tijdens een opzwepende dans. Tante Claus weet op de voor haar unieke manier jong en oud te boeien met haar vertellingen. Buguel Noz kennen we al van eerdere edities. Ze heeft een nieuwe show ‘eaux-fortes’. Haar poppen worden levende wezens en vertellen op een pakkende manier de problemen van het Zuiden. Niet te missen! Om 16.30 uur start de reggaegroep ; Rojah Lao n ‘tralala band. Anderhalf uur muzikaal vuurwerk!  Benieuwd wie stil kan blijven zitten. Om 18.00 uur stopt het grote spektakel en kunnen we nog babbelen met rustige wereldmuziek op de achtergrond. Voor meer informatie, kijk op www.ondersteboven.net