Ten Pickles For Johnny brengt twee nieuwe nummers uit 

REGIO – Mentale gezondheid, helaas een actueel thema omdat vrijwel iedereen tegenwoordig iemand kent die hier mee te maken heeft (gehad). Zo ook de bandleden van Ten Pickles For Johnny. Een reden voor hen om twee nummers te schrijven over dit beladen onderwerp.

Nadat de heftigste Corona-periode voorbij was en het weer toegestaan was om live op te treden, stond de band te popelen om weer het podium op te klimmen. Helaas zat nét op dat moment één van de bandleden thuis met een burn-out. De rest van de band heeft die periode gebruikt om de twee nummers Breathe en Inside In te schrijven. En toen de band weer compleet was, schreef de tekst zich vanzelf.

Breathe, het hoofdnummer van de twee singles die uitgebracht zijn op vrijdag 13 januari, gaat over het hebben van een paniekaanval. “In onze vriendenkring heeft iemand hiermee te maken gehad”, aldus drummer Pim Elschot. “Die vriend van mij omschreef het als het hebben van een hartaanval, maar het goede nieuws is dat je er niet aan dood gaat”. Het doel van de band was om niet alleen de boodschap te delen middels de tekst, maar ook om de luisteraar te laten voelen hoe intens dit kan zijn. In de vocalen van Bram Naus is de emotie te horen, maar ook instrumentaal is de beladenheid en spanning terug te voelen. De hartslag die op de achtergrond meeloopt met de muziek versterkt dit angstige gevoel.

Het tweede nummer Inside In gaat over de hobbels die iemand kan ervaren tijdens een burn-out. Je kan je opgejaagd voelen, terwijl dit niet altijd door factoren van buitenaf hoeft te komen. Het kan ook komen door de druk die je jezelf oplegt. Dit opgejaagde gevoel heeft de band vertaald naar een snel en krachtig nummer.  

Wat kan je verwachten van de twee nummers? Bassist & Bulander Joep van Cranenbroek: “Het zijn beladen songs geworden, maar het is zeker geen negatieve bedoeling. Wij als band zijn zelfs enorm positief, omdat wij van mening zijn dat dit het beste is wat we ooit hebben uitgebracht. Het geeft als muzikant enorm veel voldoening wanneer je merkt dat muziek, tekst en gevoel samenkomen. Ons doel is dat deze twee nummers bijdragen aan openheid rondom dit thema; wanneer er begrip is en mensen het gewoon met elkaar durven delen dat ze het mentaal even zwaar hebben, dan kan de ander hier rekening mee kan houden”.

De twee songs zijn online te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer en Youtube. Zoek in de app op “Ten Pickles For Johnny Breathe” of ga naar https://distrokid.com/hyperfollow/tenpicklesforjohnny/breathe. Ook speelt de band op vrijdag 3 maart in Poppodium de Bosuil op het event ‘Twaalfmaal Lokaal’, waar de twee nummers zeker gespeeld gaan worden. Meer informatie over dit evenement vind je hier: https://www.debosuil.nl/programma/twaalfmaal-lokaal/ 

Interesse in meer nieuws over deze opkomende lokale band? Voeg de band toe op Facebook of Instagram of ga naar de website www.tenpicklesforjohnny.nl