Buuls Bal & Frühschoppen met Carnaval…

BUDEL – De Wielerbaan toen… Sjefke Meusen staat in 1929 aan het begin van De Wielerbaan in Budel. Toen in die tijd de economie instortte, kwam hij met het idee om zijn woonhuis te verbouwen tot café en hierachter een betonnen wielerbaan aan te leggen. Het was de bedoeling om mensen die de wielerwedstrijden bezochten naar zijn café te lokken. En dat lukte. De Wielerbaan van toen zie je op de indrukwekkende foto van boven. De baan met plaats voor 4000 toeschouwers lag aan de toenmalige Rijksweg  (nu Maarheezerweg) achter de houtzagerij van de gebroeders Meusen. Die de klus samen met een aantal werklozen uit het dorp klaarden en de Wielerbaan realiseerden. Hoe het de Wielerbaan verder is vergaan, lees je volgende keer.

De Wielerbaan nu… Carnaval 2023 nadert snel en het begint al te kriebelen, ook bij de Wielerbaan. Daar vindt op carnavalszaterdag het Buuls Bal plaats. Naast Vocaal Ensemble Quintessens staan dweilorkest Hoal Lieëd, Buulse BlèèrkÖp en ¿Que màs? Fun Orchestra op het podium. De avond begint om 20.00u. en de entree is gratis. Meer info volgt binnenkort.

Carnavalszondag is het vervolgens Frühshoppen bij de Wielerbaan geblazen. De inloop is om 10.00 uur. Ook dan is de entree gratis en daarnaast is er gratis brood, eieren en zult tot 11.00 uur. Tijdens het Frühschoppen staan optredens gepland van ToeterThijs & Thomas Der Alphornzauberer en ¿Que màs? Fun Orchestra. Dit alles met de muziek van DJ Timebeatz. Ook hierover binnenkort meer info!