Cantinetheater opent groots met gratis optreden The Slampampers

BUDEL-DORPLEIN – Een grondige renovatie, een paar serieuze try-outs en een sterk team van vrijwilligers: het Cantinetheater in Dorplein is er klaar voor. Tijd voor een officiële opening op 5 maart met een gratis optreden van muziekcomedysensatie The Slampampers. 

Historische plek weer klaar voor de toekomst
Inwoners van Budel-Dorplein en omstreken kennen het historische pand aan de hoofdstraat als ‘De Cantine’ of ‘Hotel Sint Joseph’. Rond 1900 gebouwd voor de arbeiders van de zinkfabriek in het dorp. Met een prachtige zaal die tot de jaren ’70 als ontspanningsruimte, theater en bioscoop heeft gediend en erna behouden is gebleven dankzij een groep dorpsbewoners. Een aantal jaar geleden kwam het plan om de zaal in ere te herstellen en weer echt open te stellen voor het publiek. En dat is gelukt. Na een flinke opfrisbeurt, professionele ventilatie en techniek en een vast team is dit theater weer klaar voor nieuwe, bijzondere momenten. 

The Slampampers
Om dit te vieren heeft het Cantinetheater The Slampampers uitgenodigd en iedereen is welkom. The Slampampers is een trio bestaande uit drums, contrabas, saxofoon en veel close-harmony zang. Als ervaren cabaretiers brengen zij een hilarische muzikale comedyshow gebaseerd op en geïnspireerd door muziek uit de jaren ’40 en ‘50. Verwacht ongeplande acrobatiek, geile blaaspartijen, verrassende slapsticks en betoverende mannenstemmen.

Perfecte match
In de afgelopen decennia hebben The Slampampers zich bewezen als één van Europa’s beste muziekcomedybands. De perfecte match voor de grote opening van misschien wel het best bewaarde theater van het zuiden, waar ongekunstelde gezelligheid in een bijzondere vintage setting centraal staat.

Officiële opening Cantinetheater met The Slampampers
Zondag 5 maart, deuren open 15.00 uur
Hoofdstraat 80, Budel-Dorplein
Entree gratis! 
Kijk voor meer evenementen en informatie op cantinetheater.nl, Facebook en Instagram.

Foto Jac Duis