Kempische Klavierdag 2023 In Neerpelt

PELT – Na zeven geslaagde edities in Turnhout, Herentals en Hoogstraten vindt de tweejaarlijkse Kempische Klavierdag voor het eerst in Neerpelt plaats. Op zaterdag 18 maart 2023 zullen leerlingen uit de Kunstacademies van Noord-Limburg, Herentals en Turnhout het orgel en het klavecimbel in de kijker zetten. De twee orgels in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt zullen uitgebreid bespeeld worden gedurende de ganse namiddag. Om 15.00 uur  zal het blokfluitconsort deze dag een extra dimensie geven met werk van J.S. Bach.

Tijdens het avondconcert om 19.00 uur brengen het strijkorkest en het kamerorkest Ponticello o.m. een orgelconcerto van G.F. Händel en een deel uit een concerto voor twee klavecimbels van J.S. Bach. 

De Toonmomenten in de Sint-Niklaaskerk aan de Kerkstraat Neerpelt  zijn van 13.00 tot 17.00 uur en zijn gratis (doorlopend toegang).  Het slotconcert om 19.00 uur is eveneens gratis. Reserveren hiervoor kan vanaf 31 januari via ‘kalender’ op www.kanl.be. Voor meer info, stuur een mail naar b.wuilmus@kanl.be