Land van Horne komt ook in Budel met behandelruimte voor Vitaal Thuis

CRANENDONCK – Land van Horne opent in januari de deuren van een speciale behandelruimte voor Vitaal Thuis. Vitaal Thuis is bedoeld voor mensen die zo lang mogelijk thuis willen blijven, maar voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is. Zo helpt Vitaal Thuis bijvoorbeeld mantelzorgers bij het omgaan met een familielid met dementie, maar kunt u ook een (gratis) cursus volgen over hoe u gezond kunt blijven ook als u wat ouder wordt. Alle behandelingen en programma’s van Vitaal thuis vinden nu ook plaats in de nieuwe behandelruimte in Mariënburght aan de Rubenslaan.  

Samen werken voor een vitaal leven thuis

De afgelopen jaren hebben de behandelaren de cliënten aan huis behandeld. Denk daarbij aan fysiotherapie en ergotherapie, maar ook aan psychologie en maatschappelijk werk. Een fysieke behandelruimte biedt meer mogelijkheden voor zowel de behandelaren als cliënten, zo kunnen we nog efficiënter en effectiever behandelen. Ook willen we met deze stap de samenwerking met instanties en andere zorgverleners verder versterken. Daarnaast gaat het behandelteam in de fysieke ruimte diverse programma’s (gratis) verzorgen voor de inwoners van gemeente Cranendonck. Voor 2023 kunnen geïnteresseerden nog deelnemen aan de volgende programma’s:

  • Vitaal met dementie (voor mantelzorgers)

Startdatum dinsdag 29 augustus 2023 (de bijeenkomsten vinden plaats op de dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 16.00 uur)

Data bijeenkomsten: 29 en 31 augustus, 5, 12, 14, 19, 26 en 28 september, 3, 10, 12 en 24 oktober

  • Gezond ouder worden 

Startdatum 1 november 2023 in Budel (avond) (de bijeenkomsten vinden plaats op de woensdagen van 19:00 tot 21:00 uur)

Data bijeenkomsten: 1, 8, 15, 22, 29 nov. en 6, 13 en 20 dec 

  • Verder na een beroerte

Startdatum donderdag 26 oktober 2023 in Budel (de bijeenkomsten vinden plaats op de donderdag van 10.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 16.00 uur)

Data bijeenkomsten: 26 okt, 2 nov, 9 nov, 16 nov, 23 nov, 30 nov, 7 dec, 14 dec

Voor meer informatie kan men terecht op de website van Land van Horne (www.landvanhorne.nl, zoekterm ‘cursussen Vitaal Thuis’). 

Foto Jos Meusen