Maak kennis met Nico Neele: ‘In gesprek met jezelf’

WEERT – Op zaterdag 4 februari 2023 geeft Nico Neele, in een KennisMakers-bijeenkomst bij Bibliocenter Weert, concrete tips om de eigen vitaliteit een flinke ‘boost’ te geven. Iedereen kan direct aan de slag om z’n eigen fysieke en geestelijke gezondheid naar een hoger plan te tillen. De KennisMakers-bijeenkomst duurt van 13.00 tot 14.00 uur. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/kennismakers.  Deelnemen is gratis.

Een gevoel van welbevinden is (grotendeels) maakbaar, meent personal coach Nico Neele die onder andere (top)ondernemers leert hoe ze fit en gezond kunnen worden en blijven. Neele, die jarenlang topsporters heeft gecoacht, gelooft dat iedereen zichzelf kan helpen om zowel geestelijk als fysiek in balans te komen. In een tijd waarin het aantal burn-outs en chronische ziekten als diabetes en rugpijn groter is dan ooit, is dit een verfrissende benadering.

Boek: In gesprek met jezelf
In zijn nieuwste boek ‘In gesprek met jezelf’ legt Neele op een praktische manier uit hoe mensen de regie over hun eigen gezondheid kunnen nemen. Uitgangspunt voor al zijn lessen is het feit dat we lichaam en geest niet los van elkaar zien. Neele: “Onze gedachten – bewust en onbewust – beïnvloeden onze fysieke gezondheid”. Omgekeerd voelen we ons ook beter wanneer we fysiek gezond zijn. We moeten dus aan beide knoppen draaien, fysiek én mentaal, om gezond te worden en te blijven.

KennisMakers
Leer elke maand iets nieuws: kom luisteren naar onze KennisMakers. Dit zijn enthousiastelingen, net zoals jij. Heb jij ook een passie die je wil delen? Oftewel, ben jij een KennisMaker? De bibliotheek is bij uitstek de plaats om dat te doen. Stuur een bericht naar kennismakers@bibliocenter.nl. Bibliocenter neemt dan contact met je op. Commerciële initiatieven zijn uitgesloten van deelname.