Inwonersonderzoek toekomst terrein Nassau-Dietzkazerne 

CRANENDONCK – De gemeente Cranendonck start medio deze maand met een onderzoek naar de toekomst van het terrein van de Nassau-Dietzkazerne in Budel. Alle Cranendonckse huishoudens (ruim negenduizend) ontvangen een uitnodiging om hiervoor een vragenlijst in te vullen.

Door Roy de Leijer

Per huishouden wordt één persoon van 16 jaar of ouder aangeschreven. Dat gebeurt via een brief met een persoonlijke inlogcode. De overige gezinsleden van 16 jaar en ouder kunnen op aanvraag eveneens een inlogcode ontvangen.

Het onderzoek naar de toekomst van het terrein van de Nassau-Dietzkazerne – dat eigendom is van Defensie – hangt onder meer samen met het besluit van de Cranendonckse gemeenteraad om het asielzoekerscentrum op de voormalige legerbasis vanaf 1 juli volgend jaar in de huidige vorm te sluiten. Defensie liet het afgelopen najaar nog weten het terrein niet te willen verkopen. 

Via het BRAVO-college wordt er een controlerend onderzoek uitgezet onder jongeren uit Cranendonck. Hiermee wordt duidelijk of er grote verschillen zijn voor deze groep met de uitkomsten vanuit de huishoudens in het reguliere onderzoek.

In de brief die aan de Cranendonckse huishoudens wordt verstuurd staat ook een telefoonnummer waarmee mensen desgewenst een papieren vragenlijst kunnen aanvragen. De enquête kan tot en met 17 maart worden ingevuld. Begin april worden de resultaten verwacht.

hoofdingang legerplaats Budel – www.coa.nl