Veel kletspraat, dans en meezingers bij bonte avonden in Budel-Schoot

BUDEL-SCHOOT – De bonte avonden van carnavalsvereniging De Toeters op donderdag 26 en vrijdag 27 januari boden dit jaar voor ieder wat wils. Kletspraat, zang en dans volgden elkaar in sneltreinvaart bij een vermakelijke avond in gemeenschapshuis De Reinder. 

De bonte avonden in Budel-Schoot hadden dit jaar een nieuwe opzet, met nog maar twee zittingsavonden op de donderdag- en vrijdagavond en voor het eerst een stijf uitverkochte carnavalscantus op zaterdag.

Het waren veelal vertrouwde gezichten die hun opwachting maakten bij de zittingsavonden van carnavalsvereniging De Toeters. Tijdens de bonte avonden kon het publiek in gemeenschapshuis De Reinder genieten van tien optredens. 

Dansvereniging T-Force is inmiddels niet meer weg te denken van de bonte avonden in Schoot. Verschillende groepen van de dansvereniging gaven met veel dansers en danseressen acte de présance. Ook dit jaar was het passen en meten op het podium. T-Force bracht twee wervelende optredens op de planken, waaronder een show met als thema ‘Alice in Wonderland’. 

De bonte avonden stonden ook in het teken van afscheid. De dames van Oet Schot maakten 11 jaar geleden hun debuut in De Reinder. Het kwartet trad voor de negende en laatste keer op. Met hulp van de dorstlustige hoogheden gebeurde dit met enkele visuele hoogstandjes en de nodige vrolijkheid. 

Op het affiche stonden maar liefst vijf tonpraters. Ook John Govers is inmiddels een vertrouwde verschijning in Budel-Schoot. Dit keer stond hij met zijn creatie van de niet zo handige klusjesman Ferry Hendig in de ton. De ervaren kletsers Jo van Meijl was eigenlijk al gestopt met tonpraten. Als mystery guest vertelde de vader van prinses Rian over de verschillen tussen vroeger en nu.

Ook jong talent kreeg dit jaar een kans bij de bonte avonden in Budel-Schoot. De 13-jarig Tigo Compen uit Budel beet het spits af als Stan het levend standbeeld. Onder meer zijn grappen over de ambtenaren in het gemeentehuis in Budel werden gewaardeerd door het publiek. 

Tonpraat van de bovenste plank was er van Tom van Osch uit Budel. Zijn buut met vol met geslaagde grappen stond garant voor veel lachsalvo’s. Al vanaf zijn opkomst in een trouwjurk én op hakken had hij de lachers op zijn hand.

Met Jasper van Gerwen uit Hilvarenbeek hadden De Toeters een tweede tonprater van hoog niveau in huis gehaald. Als deelnemer aan het NK Mens erger je niet! wist Van Gerwen het publiek in De Reinder moeiteloos voor zich te winnen.

De groepen We Méle en Tri-Jo’s zorgen al jaren voor de invulling van het cabaretgedeelte van de bonte avonden. Met liefst 17 deelnames spant We Méle daarbij de kroon. Het trio zette op ludieke wijze een flink aantal Chinese sterrenbeelden op een rij. Verder was het inhaken geblazen met nummers van onder meer Vader Abraham. Ook de cabaretgroep Tri-Jo’s (Jos en Johan Rademakers en John Kees) wisselde komisch acteerwerk af met meezingers waarmee ze het carnavalsvirus een extra boost gaven. 

De presentatie van de bonte avonden in Budel-Schoot was in handen van Teun van Moorsel. De suissestok werd gedragen Luuk Hoomans en de muzikale omlijsting werd verzorgd door dj Jens van Leeuwen.