Burgemeester van Houtstraat Budel

BUDEL – Ook wij hebben kennis genomen van het plan van de gemeente om onder andere het asfalt van de Burg. van Houtstraat te vervangen door een wegdek dat slechts een geluidsreductie geeft van 0,6 dB. Daar hebben de bewoners van onze straat niet veel aan. Waarom zoveel kosten maken als het bijna niets uithaalt. Doe het gewoon in een keer goed en vraag aan de bewoners zelf wat ze willen. De gemeente wil de burgers toch laten participeren. Bijna alle doorgaande wegen in Cranendonck zijn of worden aangepakt om het voor de bewoners veiliger, leefbaarder en aangenamer te maken. De bewoners van de Burg. van Houtstraat willen ook een fijne plek om te wonen. Kom hier maar eens een tijdje op het bankje zitten voor ons huis, mondkapje en gehoorbescherming is aan te raden. Als fietser is het hier levensgevaarlijk. Als je al niet door elkaar passerende auto’s of vrachtwagens omver wordt gereden ga je alsnog van je stokje door de uitlaatgassen. Gemeente, los het fatsoenlijk op door bijvoorbeeld de voorrang op te heffen en de snelheid te verlagen, een verbod voor vrachtwagens en in ieder geval stil asfalt met een reductie van 3 dB.

Door N. de Werk